18 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

El Centre de Dia de Diversitat Funcional es construirà al polígon Sanxo Llop

 

 

· La Diputació de València ha aprovat una subvenció de 4 milions d’euros per fer realitat aquesta nova infraestructura

 

 

Gandia comptarà amb un Centre de Dia de Diversitat Funcional al polígon Sanxo Llop després de l’aprovació divendres passat a la darrera sessió extraordinària de la Junta de Govern de l’any 2022 de la Diputació de València d’una ajuda de quatre milions d’euros destinada a fer realitat aquesta infraestructura.

El centre tindrà un termini d’execució de quaranta-dos mesos i és fruit d’un model mixt de col·laboració. D’una banda, l’Ajuntament de Gandia cedirà el solar a més de projectar i executar l’obra; la Diputació de València finança l’actuació amb una subvenció de quatre milions d’euros mentre que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives serà l’encarregada de dotar el centre de mobiliari i personal.

El Centre de Dia de Diversitat Funcional comptarà amb 40 places i estarà dirigit principalment als joves que acaben la primera etapa educativa al Centre d’Educació Especial Enric Valor per tal que continuen la seua formació, però també s’atendrà a altres usuaris que ho requerisquen.

Cal recordar que el 30 de novembre passat el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, van signar un acord de col·laboració per ampliar el Pla Convivint d’infraestructures de serveis socials, amb una aportació extraordinària de 17,5 milions d’euros per a diversos municipis entre els quals està Gandia que es converteix en la població que rep més recursos juntament amb Torrent o Eliana.

Aquesta nova infraestructura se suma a altres iniciatives del govern municipal com són l’espai sanitari de Roís de Corella, el clúster d’empreses relacionades amb la salut del sector a Sanxo Llop i el districte digital, al Campus de Gandia, en una clara aposta per la salut i benestar de les persones.

Articles relacionats