22.4 C
Gandia
Dilluns, 27 juny, 2022

El CEAM de Gandia rep una inversió 900.000 per culminar la reforma integral del centre 

– Igualtat destina prop de 900.000 euros a la segona fase de les obres del CEAM de Gandia que culminaran la reforma integral del centre

– La primera fase de les obres ja va finalitzar amb l’ampliació d’alguns espais i la millora d’infraestructures

– En total s’han destinat 1,14 milions d’euros per a totes dues fases de reforma

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha licitat la segona fase de les obres del Centre Especialitzat d’Atenció a Majors (CEAM) de Gandia amb un pressupost de 897.758 euros, segons ha informat el director general d’Infraestructures de Serveis Socials, Enric Juan.

El director general ha assenyalat que amb aquestes obres “culmina la reforma integral del centre”, la primera fase del qual va finalitzar l’any passat i en la qual es van ampliar alguns dels espais disponibles i es van millorar les infraestructures existents “amb l’objectiu principal d’augmentar la qualitat dels serveis que ofereix a les persones majors de Gandia i de la comarca de La Safor”.

En total, ha indicat, s’han destinat 1,14 milions d’euros per a totes dues fases de reforma.

Les obres que s’executaran, ha explicat Enric Juan, “continuen amb la reordenació de la distribució i adaptació dels espais al compliment de la normativa d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, mantenint el programa funcional de les instal·lacions”.

Respecte als materials, s’actualitzen els acabats amb paviments dels sòls de gres porcellànic i antilliscant en les àrees que queden per reformar. A més, es renoven les instal·lacions de climatització, electricitat i seguretat contra incendis adequant-les a la normativa vigent.

Aquestes noves obres afectaran la zona de magatzems, aules, recepció, zones de billar i de lectura, cafeteria, cuina, vestuaris, condícies, perruqueria de senyores, podòleg, cabines de tractament i gimnàs, entre altres dependències.

Més de 12.500 usuaris i usuàries

El centre de Gandia és un dels 34 CEAM que existeixen actualment en la Comunitat Valenciana i que depenen de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Són centres destinats a oferir a les persones majors serveis especialitzats i específics que els ajude a mantindre’s en un bon estat físic i emocional i romandre en el seu entorn familiar i social. Per a això, a través d’activitats, programes i tallers es potencien hàbits de vida saludables al mateix temps que s’afavoreixen les relacions interpersonals i grupals.

El CEAM de Gandia compta amb 12.257 socis i al voltant de 1.200 participen activament en els tallers i activitats que anualment es programen al llarg dels mesos d’octubre a juny. Compta amb biblioteca, perruqueria de senyores i cavallers, saló de jocs i servei de cafeteria i menjador, a més de servei mèdic i d’infermeria, podologia i un departament de treball social.

Les activitats i serveis es divideixen en les àrees de prevenció i manteniment de la salut, àrea de rehabilitació preventiva, àrea d’activitats fisicoesportives, àrea de tallers ocupacionals i àrea social i educativa.

A més, el centre de Gandia imparteix tallers d’autoestima, ‘chikung‘, esmalts a foc, idiomes, gerontogimnasia, informàtica, alfabetització, lectura i escriptura, manualitats, memorització, pintura, relaxació, ioga i teràpia aquàtica. Compta també amb una coral i rondalla.

Articles relacionats