23.7 C
Gandia
Dissabte, 23 setembre, 2023

El català Edgar Curto de l’Arabay Cicling Team guanyador del Trofeu de Ciclisme Fira d’agost de Xàtiva

El català Edgar Curto de l’Arabay Cicling Team es va proclamar vencedor de la 34 edició del Trofeu Fira d’agost de Xàtiva, prova puntuable pel challenge autonòmic en categoria elit i sub 23 que s’ha disputat sobre un duríssim traçat de 164 quilòmetres.

Curto i el seu company d’equip, el valencià Adrián Albiach, van entrar agafats de les mans després de l’espectacle que han donat a tots, ja que ni ells mateixos es creien de la victòria que havien aconseguit davant els grans favorits de la carrera xativina. Precisament en aquest equip milita el ciclista de la Font, Iván Gomar que hui ha participat com espectador de la carrera, es a dir, des de la barrera per estar preparant la temporada de ciclocròs.

La jornada es va iniciar amb una matinera escapada d’uns sis corredors que tan sols duraria les dues voltes del Genovés, després d’aquest moment hi hauria una nova escapada de tres corredors en el primer pas de l’alt de Benigànim on estava el de Muro Josep Tomàs.

També va ser neutralitzada com moltes més fins a formar-se un grup d’uns nou corredors que semblava que arribarien a meta, però a pesar que l’equip local HighlevelGsport estava neutralitzant totes les fugides no va poder amb l’última on Adobe i Albiach se’n van anar cap a la meta directes fins a aconseguir una diferència de poc més de 30 segons sobre el també mallorquí Francésc Benassar del HighlevelGsport que acabe tercer mentre que el basc Haimar Etxebarria acabaria quart i Sergi Darder cinqué.

La resta de l’escamot va arribar completament fragmentant a meta on estava el xativí Gorka Ortega del café Baque en el lloc 21 i el genovés Emilio Llopis en el lloc 51 de 165 participants. Tan sols acabarien 53 ciclistes, la qual cosa deixava clar  la duresa del recorregut i la humitat persistent que van patir durant tota l’etapa.

Articles relacionats