El Casal Jaume I com a víctima

DIARI SERPIS  

La debilitat d’un govern en monoria a l’Ajuntament de Gandia ha quedat reflectida amb l’intent de retirada dels pressupostos de 2018 de la subvenció destinada al Casal Jaume I, un ens bàsicament dedicat a activitats culturals que s’ha convertit en víctima política i en l’objecte de la demostració de força de Ciutadans a la corporació municipal. Només la inexplicada absència d’una regidora del PP en el ple en el qual anaven a aprobar-se els pressupostos, ha permés al govern local rebutjar amb el vot de qualitat de l’alcaldessa la moció que havia presentat Ciutadans en eixe sentit. 

Ciutadans demostra amb aquesta exigència que la seua capacitat de condicionar l’acció de govern l’aplica en benefici partidista, en detriment de l’interès general, que és el que hauria de prevaldre entre els qui tenen la capacitat de prendre decisions de govern. Seria bo saber què diría el regidor de Ciutadans, Ciro Palmer, si en un futur Xavier Ródenas es convertira en alcalde de Gandia i decidira retirar la subvenció a la Setmana Santa. 

D’altra banda, la retirada de la subvenció al Casal Jaume I, lluny del que podría semblar una anècdota, amaga al darrere una delicada situació de debilitat d’un govern local que es va deixar caure als braços de Ciutadans amb totes les conseqüències, les que es saben i les que mai es sabran. Si la regidora absent del PP haguera acudit al ple ara el Casal Jaume I seria l’única associació local sense subvenció.

I per últim, les exigències de Ciutadans suposen una decepció. Quan va proclamar que condicionava el vot al pressupost amb la reducció d’inversions pensàvem que la idea genèrica era la de sanejar els comptes municipals, i no atacar als col·lectius desafectes mitjançant l’asfixia económica.

El Casal Jaume I es dedica a promoure activitats culturals, que agradaran o no al regidor de Ciutadans, però sí agraden a una part significativa de la societat gandiana. Ciro Palmer ha tingut l’oportunitat de mostrar-se respectuós i tolerant amb la diversitat i amb els qui tenen altres inquietuds culturals, i l’ha desaprofitada. 

Et Pot Interessar