24.7 C
Gandia
Dissabte, 23 setembre, 2023

El Camí Central del Calvari de Potries enllestit per a festes 

Des de fa uns mesos, l’Ajuntament de Potries està actuant en el Calvari de Potries per a evitar qualsevol perill de despreniment irreparable en la part esquerra del camí. L’obra ascendeix a un total de 240.000 €, amb el finançament de les Conselleries d’Habitatge, Agricultura i Presidència de la Generalitat.

Malgrat que l’obra no està completament acabada, amb la coordinació de l’Ajuntament, s’han centrat esforços a actuar en el camí empedrat de la pujada amb l’objectiu que estiguera a punt per a les Festes Majors i pogueren celebrar-se amb normalitat. Fins al moment s’ha construït un marge que reté definitivament el camí, s’ha previst un nou sistema de drenatge de l’aigua i s’ha restaurat un tram de l’empedrat, el més afectat de la part esquerra. S’ha retirat l’empedrat original, s’ha restaurat el sol i s’ha tornat a col·locar.

Queda pendent, per a acabar l’actuació, pavimentar el nou mirador que s’ha creat amb la construcció del marge, connectar el mateix amb el camí central del calvari, reconstruir les dos casetes demolides i una en perill de caure, i rejuntar amb el material definitiu l’empedrat de la pujada. La previsió de finalització de l’obra al complet està prevista per al mes d’octubre.

Sergi Vidal (alcalde de Potries): “Ens haguera agradat actuar en tota la zona d’empedrat de la pujada, perquè som conscients que encara hi ha trams que generen certa dificultat per a caminar. Però amb els diners que ens han concedit hem actuat en la urgència, que era consolidar el camí perquè no caiguera. Ara buscarem noves fonts de finançament per a actuar en la resta de l’empedrat en els pròxims anys”.

Articles relacionats