23.9 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

El BUA Fest vesteix la platja de Gandia d’espectaculars murals

La platja de Gandia ja compta amb 21 murals nous, els quals substitueixen els de l’ODS de l’any passat. En el marc del festival BUA (Beach Urban Art) Fest, diversos artistes van elaborar un nou dibuix a la paret posterior dels banys de l’arena de la platja. Cadascun d’aquests està inspirat en el patrimoni, les tradicions, la gastronomia, la cultura o els espais naturals de la ciutat. La iniciativa naix amb la intenció de promocionar Gandia com una destinació atractiva per als visitants i, a més, té en compte la bossa d’artistes locals de la ciutat, els quals han participat aportant el seu art.

BUA Fest platja de Gandia fotografia Natxo Frances 1
BUA Fest, platja de Gandia, fotografia Natxo Francés

A més dels murals, es van portar a terme diverses activitats. Dissabte de vesprada Tripas Aerosol es va encarregar del taller de reciclatge de grafiti a l’escenari 2 (Illes Balears) a través del qual es va demostrar com reformar un pot d’esprai i convertir-lo en una peça artística. Al mateix temps, Col·lectiu TAV va desenvolupar a l’escenari 3 (Galícia) un taller de Tape Art, una demostració de com emprar les cintes adhesives d’una forma creativa. Per la seua banda, el grup Llobarros va portar el toc musical al festival a l’escenari 1 (Ripoll).

Una vegada finalitzat el Festival d’Art Urbà, el regidor delegat de Turisme, Vicent Mascarell, ha mostrat la seua satisfacció pel resultat de la iniciativa. “Hem aconseguit un doble objectiu. D’una banda, la platja ha acollit un esdeveniment més que ens diferencia de la resta de destins, i de l’altra, fem valdre les nostres riqueses patrimonials, gastronòmiques i culturals amb els murals”.

D’altra banda, el regidor delegat de Cultura, Nahuel González, va destacar que el BUA Fest “consolida Gandia com a capital de l’art urbà a València i ens permet continuar posant en valor el treball dels nostres artistes locals”.

Articles relacionats