23.2 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

Educació proposa que el pròxim curs arranque el dijous 8 de setembre per a l’alumnat 

– Es proposa, per primera vegada, que les classes d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, FP i de les EOI acaben simultàniament el dijous 22 de juny

– Les vacances de Nadal es fixen des del divendres 23 de desembre fins al divendres 6 de gener, ambdós dies inclosos

 

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport proposa a la comunitat educativa que el dijous, 8 de setembre comence el curs escolar 2022-2023 per a l’alumnat d’Educació Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional, tant en FP Bàsica (FPB) com en les titulacions de grau mitjà i superior.

Aquesta proposta de calendari escolar aposta, per primera vegada, perquè les classes d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, FP i també les de les escoles oficials d’idiomes (EOI) acaben totes el dijous, 22 de juny. Igualment, l’alumnat dels programes formatius de qualificació bàsica (PFQB) i el d’FPB de segona oportunitat, també finalitzarà les classes el dijous 22 de juny.

Tant en el cas dels PFQB com en el de l’FPB de segona oportunitat, les classes del curs 2022-2023 començaran el dimecres, 14 de setembre. Pel que fa a les EOI, les classes arrancaran el dilluns 26 de setembre.

En Formació de Persones Adultes (FPA), es proposa l’inici de curs el dilluns 19 de setembre, i la fi, el divendres 16 de juny.

En ensenyaments artístics de música i dansa, elementals i professionals, ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny i ensenyaments esportius de règim especial es proposa l’inici de les classes el dimecres, 21 de setembre, i la fi, el divendres, 16 de juny.

Dies festius

Les vacances de Nadal, per al professorat i l’alumnat, s’estableixen del divendres 23, de desembre fins al divendres, 6 de gener, ambdós dies inclosos; i les de Pasqua, del dijous 6 al dilluns 17 d’abril, també els dos inclosos.

El pròxim curs 2022-2023 tindrà els dies festius autonòmics següents: el dimecres, 12 d’octubre, el dimarts 1 de novembre, el dimarts, 6 i el dijous, 8 de desembre i també el dilluns 1 de maig.

Cal tindre present que aquest és el calendari escolar comú per a tot el territori en l’àmbit autonòmic. A partir d’aquest, cada ajuntament estableix tres dies no lectius locals, així com els festius locals, en el cas que un o els dos dies que li pertoquen a cada municipi se celebren en jornada lectiva.

Per tant, una vegada es publique en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ el calendari escolar del curs 2022-2023, els consells escolars municipals (CEM), que són el màxim òrgan de participació de la comunitat educativa d’un municipi, o els ajuntaments, pel que fa als pobles menuts que no disposen de CEM, acabaran de definir el calendari amb els festius i dies no lectius locals en cada poble o ciutat.

A més, els CEM poden sol·licitar un quart dia no lectiu de caràcter recuperable, però aquest últim cas es tracta d’una modificació del calendari escolar que ha d’autoritzar la Direcció General de Centres Docents. Aquest dia recuperable de classes, en cas que se sol·licite, sol establir-se allargant un dia més la fi del curs o bé acurtant un dia les vacances de Pasqua.

Articles relacionats