31.2 C
Gandia
Dilluns, 8 agost, 2022

El Barri de Corea optarà als ajuts del program ARRUR

– Gandia proposa al barri de Corea perquè puga accedir als ajuts del programa ARRUR

La última Junta de Govern celebrada a l’Ajuntament de Gandia ha aprovat l’inici del tràmit d’un ARRUR (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana i Rural) per a la barriada de Corea.

Una iniciativa que com la resta d’ARRUR comptaria amb aportacions del Ministeri, la Generalitat i el mateix consistori i permeten la rehabilitació tant d’habitatges privats com de zones comunes.
Aquest ARRUR se sumaria d’aquesta manera als ja aconseguits al barri de Raval (2019) i el de Beniopa-Plaça El·líptica (2020).

Després de finalitzar la reunió, la regidora delegada d’Habitatge i regeneració urbana, Amparo Victoria, ha afirmat que la meta marcada des del departament és optar a un ARRUR per al barri de Corea.

Pensem que és prioritari actuar en aquesta barriada perquè el veïnat guanye en qualitat de vida gràcies als importants recursos econòmics que podrien arribar” va afirmar Prieto qui ha explicat que s’ha presentat un projecte “potent” treballat pels tècnics municipals que permetria la renovació d’un gran nombre d’habitatges, locals i edificis gràcies a aquesta línia d’ajudes al temps que també es contemplen intervencions en determinats espais urbans.
El que volem és que tots els gandians tinguen les mateixes oportunitats i visquen integrats en una mateixa trama urbana cohesionada sense que hi haja barris de primera o de segona a la nostra ciutat” va finalitzar la regidora.

Per la seua banda, el president de la Junta de Districte, Jose Manuel Prieto va destacar que el govern municipal seguirà apostant per aquest tipus d’iniciatives que ajuden a millorar els habitatges privats i els espais públics. “Com més habitatge privat tingam i més comunitats de veïns participen en la renovació i regeneració, més podrem invertir proporcionalment als carrers i al barri de Corea“.

Pel que fa a la zona afectada, Jose Manuel Prieto ha explicat que se centraria en el carrer Perú i els seus adjacents com la zona de les cases dels ferroviaris. “Hem treballat amb el departament d’Habitatge, amb els administradors, el col·legi d’arquitectes i ara també amb els veïns en dues Juntes de Districte on hem presentat el projecte, i hem fet una gran tasca de preparació d’aquest esbós de què ha de ser la inversió al barri de Corea“.

Tindrem aquesta candidatura, però si no fora a possible l’obtenció dels fons en aquesta primera oportunitat, el tornaríem a intentar, anirem a més convocatòries, i fins i tot, a més fons d’altres vies i d’altres administracions per fer realitat una de les prioritats de govern municipal: actuar a Corea i a les zones de la barriada que ho necessiten” va destacar el president de la Junta de Districte qui va finalitzar afirmant que “sabem que tenim un bon projecte i esperem que en aquesta o en una altra convocatòria possibilite que l’ARRUR de Corea siga una realitat“.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats