– El 10KN de la Platja de Gandia-Memorial Toni Herreros se celebrarà dissabte que ve 19 de juny
• Serà la novena edició de l’emblemàtica carrera nocturna, després de cancel·lar-se l’any passat per la pandèmia, i de nou està organitzada pel Club d’Atletisme Safor Teika.
• La prova és també la primera carrera popular que acollirà la ciutat de Gandia després d’un any i mig sense aquesta mena d’esdeveniments esportius.
• L’organització ha canviat alguns aspectes de la carrera a fi d’evitar aglomeracions i garantir la distància social i la màxima seguretat sanitària. La inscripció s’obrirà el 19 de maig per a un contingent de 1.000 corredors.
Torna el 10K Nocturn de la Platja de Gandia-Memorial Toni Herreros. La novena edició de l’emblemàtica carrera nocturna, que l’any passat es va haver de cancel·lar per l’epidèmia de coronavirus, sí que se celebrarà enguany, dissabte que ve, 19 de juny, a les 21 hores. La prova està organitzada pel Club d’Atletisme Safor Teika. De nou serà un circuit urbà, pla i ràpid amb la platja gandiana com decorat.
Les inscripcions s’obrin aquest dimecres, 19 de maig, a un preu de 12 euros. Es podran formalitzar en el portal oficial de la carrera: “www.10kgandia.com”. En principi, l’organització només admetrà a un màxim de 1.000 corredors. Podrien ser més, però això dependrà de l’evolució de l’epidèmia i de les normes que dicten les autoritats sanitàries. El cronometratge serà a càrrec de l’empresa Crono4Sports.
La reducció d’aforament de la carrera és un dels aspectes que canvien en aquesta edició respecte de les anteriors, però per a evitar aglomeracions i assegurar la distància social l’organització ha incorporat altres més. Per exemple, s’estudia la possibilitat que l’eixida siga en el mateix lloc que la meta, en el passeig marítim Neptú, i no al carrer Clot de la Mota, com fins ara.
El lliurament de dorsals, juntament amb la samarreta oficial i la borsa del corredor, serà el divendres 18 i el dissabte 19 de juny, en un espai encara per determinar. Aquest termini es tancarà el dissabte a les 14 hores, per la qual cosa no serà possible recollir el dorsal en la mateixa vesprada de la carrera.
No hi haurà serveis de vestuari, ni dutxes, ni vestuaris. Els participants solament hauran de llevar-se la màscara mentre practiquen l’activitat física, en el transcurs de la carrera. Tampoc hi haurà “photocall”, i el lliurament de trofeus es reduirà als tres primers classificats de la general, en les respectives categories masculina i femenina.
Els corredors que ja estaven inscrits en la prova de 2020 i que no van demanar al circuit provincial de la Diputació la devolució de l’import conserven el seu dorsal per a l’edició de 2021.
La carrera va ser presentada aquest dilluns en roda de premsa a l’Ajuntament de Gandia pel regidor de Turisme, Vicent Mascarell, la regidora d’Esports,Lydia Morant, i el president del club, Vicent Boscà.
Lydia Morant va agrair al club “l’esforç que ha realitzat durant tota la temporada mantenint l’escola d’atletisme i triatló”, i va recordar que la prova, que compta amb la col·laboració l’Ajuntament de Gandia, es desenvoluparà “complint amb els mateixos protocols de seguretat que estableix el Consistori per als seus esdeveniments”.
Vicent Mascarell va comentar que la volta de la carrera nocturna “posa a Gandia en el mapa de la normalitat, amb responsabilitat”, i va destacar el potencial que té aquest esdeveniment esportiu per a atraure a turistes durant el cap de setmana. A més, serà una proposta més que portarà Gandia a la 41a Fira Internacional de Turisme (Fitur), que se celebra aquesta setmana a Madrid.
Per part seua, Vicent Boscà va manifestar la satisfacció que existeix en el club perquè la carrera nocturna torne a ser una realitat, encara que amb les limitacions pròpies de la pandèmia. “Serem la primera carrera popular que se celebrarà a la comarca de la Safor en l’últim any i mig, i vetlarem perquè prevalguen la integritat i la salut dels corredors. Va afegir que el club vol ser “un referent a l’hora d’organitzar una prova d’aquestes característiques en temps de covid, per la qual cosa necessitarem molts voluntaris”. Cal recordar que actualment la ciutat de
Gandia té una de les incidències de covid més baixes d’Europa, amb 11 casos per cada 100.000 habitants, segons la Conselleria de Sanitat.