10.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Gandia finalitza la segona edició de les ajudes Parèntesi del Pla Resistir atorgant 914.000 €

• La Junta de Govern Local aprova les darreres 14 sol·licituds per 29.000 € i anuncia una tercera edició a partir de la pròxima setmana amb els 300-350.000 € del sobrant dels 2’7 milions destinats a les ajudes directes a autònoms i microempreses de la ciutat.

Aquest matí han comparegut, com cada dilluns després de la Junta de Govern Local, Josep Alandete, vicealcalde de Gandia i José Manuel Prieto, coportaveu del govern municipal, per tal d’informar dels principals assumptes tractats.

Així, hui s’han aprovat les últimes 14 ajudes directes Parèntesi del Pla Resistir, corresponents a la segona edició, per valor de 29.000 €. En total, les últimes 3 setmanes s’han aprovat un total 914.238’50 €, amb una mitjana de pagament de 2-3 dies.

“Estem fent els deures en temps i forma, pagant a autònoms i xicotets empresaris quan més ho necessiten. Cal recordar, que som dels primers ajuntaments que d’una forma més ràpida hem tramitat, resolt i pagat les ajudes. Satisfacció, per tant de la forma com s’ha desenvolupat també aquesta segona línia Parèntesi i tenim la mateixa esperança per a la tercera i altres línies de reactivació en què treballa el Govern del Serpis i la Generalitat. Tenim la maquinària de l’Ajuntament bolcada en la reactivació econòmica”, ha assegurat Prieto.

Si tenim en compte que el pressupost per a les ajudes Parèntesi Gandia era de 2’7 milions d’euros, aproximadament (1’4 en la primera tanda i 914.000 € en la segona), s’aprofitarà el romanent, al voltant de 300-350.000 €, “per a una tercera edició a partir de la setmana pròxima, on inclourem autònoms i microempreses no beneficiades en les convocatòries anteriors fins a esgotar els diners d’aquest primer Pla Resistir. I tot això, tenint en compte altres línies autonòmiques i locals en marxa, i a l’espera del Pla Resistir Plus de la Generalitat”, ha anunciat Alandete.
D’altra banda, a la Junta de Govern Local s’han aprovat altres assumptes com els convenis de col·laboració amb la Comunitat de Regants per al manteniment i neteja de séquies o amb “Proyecto Hombre“.

També s’ha sol·licitat una subvenció de la campanya de lluita contra el Mosquit tigre 2021.

Articles relacionats