27.3 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

Educació i Ajuntament de Tavernes de la Valldigna avancen en la planificació de les obres del pla Edificant

 

• La delegació d’obres per ampliar el CEIP Magraner comptarà amb una inversió de 2,2 milions d’euros

• Conselleria i consistori comencen a avaluar la ubicació de les instal·lacions provisionals que allotjaran a l’alumnat durant les obres del nou IES Jaume II El Just i l’ampliació del CEIP Sant Miquel

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, s’ha reunit aquest matí amb el regidor d’Obres Públiques i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, Josep Llàcer i Fina Vercher, per abordar la marxa del pla Edificant de construcció i millora d’infraestructures educatives a aquest municipi de la comarca de la Safor.

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha anunciat en la reunió que “al llarg del primer trimestre de 2022 conclourà la tramitació de la delegació de competències de les obres d’ampliació del CEIP Magraner, on la conselleria invertirà 2,2 milions d’euros”. A partir d’aquest moment, s’enviarà la proposta de delegació de competències a l’Ajuntament perquè el Ple municipal aprove la seua acceptació.

Amb la nova delegació per millorar i ampliar el CEIP Magraner, ha assenyalat Víctor Garcia, “la inversió del departament del conseller Vicent Marzà en la modernització dels centres educatius de Tavernes de la Valldigna superarà els 22 milions d’euros en cinc actuacions gestionades per l’Ajuntament, que no sols permetran millorar la qualitat educativa del municipi sinó que també tindran un impacte econòmic en la ciutat al generar més de mig miler de llocs de treball en el sector de la construcció”.

Durant la reunió s’ha estudiat la ubicació de les instal·lacions provisionals que allotjaran a l’alumnat durant les obres de nova construcció de l’IES Jaume II El Just i l’ampliació del CEIP Sant Miquel, dues actuacions que l’Ajuntament està a punt de licitar la redacció del projecte de construcció.

La regidora d’Educació i el regidor d’Obres Públiques de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna han assenyalat que “el consistori i la Conselleria continuen fent passos endavant per a millorar els centres educatius del municipi, amb l’objectiu de dotar de nous serveis i garantir aules dignes a tota la comunitat educativa vallera”.

La inversió en el lloguer i muntatge de les instal·lacions prefabricades és a càrrec de la Conselleria, mentre que l’Ajuntament ha de preparar els terrenys municipals sobre els quals s’alçaran els centres provisionals així com totes les connexions dels serveis que es necessiten (llum, aigua, telèfon…).

La planificació que han acordat hui Educació i Ajuntament és que les instal·lacions provisionals d’ambdós centres es muntaran durant l’estiu de 2023 perquè l’alumnat puga iniciar en elles el curs 2023-2024.

Cal recordar que en la construcció de nou de l’IES Jaume II El Just la Conselleria invertirà 11,5 milions d’euros i altres 4,5 milions en l’ampliació i modernització del CEIP Sant Miquel. Les altres dues actuacions del pla Edificant ja delegades en l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna són les ampliacions del CEIP Alfàndec, amb una inversió superior als 824.000 euros, i del CEIP Divina Aurora, on es destinaran més de 3 milions d’euros.

Articles relacionats