16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

Votació final dels Pressupostos Participatius Gandia 2021

– La ciutadania (majors de 16 anys empadronats a Gandia) ja pot triar fins al 23 de desembre les 22 propostes seleccionades.

– La votació és telemàtica, a través de la web www.participa.gandia.org, per raons de seguretat Covid. No obstant això, el personal dels centres socials assessorà la gent que tinga dificultats. També s’instal·larà un punt de votació mòbil els dissabtes 11 i 18 de desembre al passeig de les Germanies (davant de la Casa de la Marquesa).

– Finalment, 6 o 7 projectes resultaran guanyadors i es realitzaran amb un pressupost de 300.000 €. Gandia és una de les ciutats que més ràpid ha executat les propostes triades a les tres edicions anteriors.

El regidor de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, acompanyat del regidor de Serveis Bàsics a la Ciutadania, Miguel Ángel Picornell i de l’assessor de Participació Ciutadana, Juanjo Giner, han anunciat hui la posada en marxa de la fase de votació final dels Pressupostos Participatius de Gandia 2021, la quarta edició ja.

Així, des de hui dijous 9 de desembre fins al 23 d’aquest mes qualsevol persona major de 16 anys empadronat a Gandia pot votar 3 de les 21 propostes proposades, 11 provinents de la fase de selecció prèvia i 10 elaborades per les associacions veïnals a les juntes de districte dels barris.

La votació és telemàtica, a través de la web www.participa.gandia.org, per raons de seguretat Covid. No obstant això, el personal dels centres socials assessorà la gent que tinga dificultats a fer-ho. També s’instal·larà un punt de votació mòbil els dissabtes 11 i 18 de desembre al passeig de les Germanies (davant de la Casa de la Marquesa).

“Cal agrair l’aposta i l’esforç del Govern del Serpis per aquest mecanisme participatiu, que té la seua complexitat tècnica i política. No en va, som de les ciutats que més prompte executem les propostes guanyadores i això repercuteixen en la posada en valor de la iniciativa entre la ciutadania que la percep com a real”, ha expressat González, qui també ha destacat la reflexió feta pel Consell de Participació Ciutadana i els grups de l’oposició a l’hora de fer un filtre a les propostes presentades per les comunitats educatives i acordar que en aquesta edició siga només la del col·legi Escolàpies, la més votada en la fase prèvia, la que passe a la votació final.

Es vol evitar que siguen les propostes dels centres les que copen les votacions.

Pressupostos Participatius Gandia 2021 1

Per la seua banda, Picornell ha destacat la capacitat dels Pressupostos participatius d’arribar moltes vegades on els grans projectes del govern no ho fan: “El veïnat detecta unes altres prioritats que ajuden a millorar la ciutat i ens ho fan saber… Cal destacar també el mecanisme corrector aplicat ja en edicions anteriors que garanteix la presència en les propostes seleccionades finalment dels barris amb menys població…”.

Finalment, Giner ha posat en valor el caràcter inclusiu dels Pressupostos Participatius, “perquè ningú que vulga votar es quede fora… Amb independència de la quantitat de persones que acabe votant, aquesta edició ja és un èxit des del punt de vista qualitatiu, perquè les propostes han estat molt elaborades, sobretot les que provenen de les associacions veïnals”, ha conclòs.

Articles relacionats