Economia verda contra l’exclusió laboral i social

Caritas Gandia ha anunciat que posa en marxa una campanya de sensibilització i recaptació de fons, a través de donatius puntuals, nous socis i accions concretes, amb la finalitat d’instal·lar un viver forestal en el Centre d’Atenció Integral (CAI).
L’acció de sensibilització es desenvolupa a través d’una campanya de difusió en premsa. El vídeo de campanya “Fes-te de Caritas” pertany a una promoció genèrica de Caritas Espanyola a la qual afigen referències de Caritas Gandia, com ara la localització o el telèfon. 
A més de la difusió en mitjans de comunicació, es repartiran 2.000 flyers amb les dades bancàries perquè es puga aportar un donatiu puntual o fer-se soci de Caritas Gandia. El repartiment es durà a terme a peu de carrer en la platja de Gandia durant el que queda d’aquest mes de juliol i principis d’agost. També s’instal·laran taules informatives a l’inici del Passeig Marítim Neptú, al costat del Club Nàutic, aquest cap de setmana: el divendres 27 de juliol i el divendres 10 d’agost des de les 19 a les 22 hores.

La difusió es durà a terme també en xarxes socials utilitzant el hastag #HaztedeCaritas, i com a novetat, es distribuiran tatuatges temporals personalitzats amb el logo de Caritas del cor i la coloma, amb el qual volen transmetre als ciutadans que “es tatúen el cor” de Caritas en la pell. Amb aquesta acció pretenen arribar als més joves perquè coneguen la labor de Caritas.
Una altra de les accions per a recaptar fons és un Tapeo Solidari que s’ha organitzat per a dissabte 4 d’agost en els jardins de l’Església de Sant Nicolau. El Tapeo començarà a les 19.30 hores i finalitzarà a la 1 i mitja de la matinada. D’aquesta forma, amb un preu simbòlic de 3 euros, es podrà degustar una tapa i una cervesa o refresc. Tots els beneficis es destinaran al projecte del Viver Forestal. L’Associació Fideuà de Gandia col·laborarà amb aquesta acció preparant una fideuà per a una degustació per a 100 persones. També col·laboraran diversos establiments hostalers per a vendre racions eixe dia.

Justificació de la campanya
Caritas Gandia realitza una gran labor social per a reinserir social i laboralment a les persones en situació o risc d’exclusió i per a açò duu a terme el programa d’acolliment, immigració, persones sense llar i formació i ocupació.
Però desenvolupar aquests programes i altres projectes concrets tenen un cost al que Caritas no pot arribar, per açò és necessària la implicació de la ciutadania a través de la col·laboració econòmica fent-se socis de Caritas o aportant donatius puntuals.
Cal recordar que en l’últim any s’ha atès a més de 2.500 persones.  D’aquestes, 164 s’han format en itineraris de formació i  ocupació, 53 d’elles han aconseguit treball, i 123 han assistit a classes de formació de tècniques de cerca d’ocupació, noves tecnologies, habilitats socials, atenció a persones depenents i cuina. 
A més, s’ha contractat a diverses persones en situació o risc d’exclusió en la Koopera Store.
Pel que fa al Centre d’Atenció Integral, el CAI de Caritas Gandia va acompanyar l’any passat a 60 persones en el seu itinerari individual d’inserció. També el Centre de Dia va estar obert a la societat i es van atendre a 341 persones oferint més de 7.000 menjars, 5.000 dutxes o 1.000 serveis de bugaderia.
Caritas significa acompanyar a la persona donant-li les eines necessàries per a la seua reinserció sociolaboral. Perquè un xicotet gest pot derivar en grans canvis socials.
La campanya que ara s’engega pretén recaptar fons per a construir un viver forestal permanent per a la producció de planta forestal, el cost total de la qual ascendeix a 12.000 euros.
Aquest projecte, a més de generar oportunitats en un sector de la població en risc d’exclusió, persegueix la protecció i la cura del medi ambient. Aprofitant les instal·lacions del Centre d’Atenció Integral de Caritas Gandia es pretén crear un viver a petita escala per a la producció de planta forestal. El producte obtingut serà destinat a totes aquelles associacions, organitzacions o administracions que ho necessiten i puguen demostrar que ho utilitzaran per a finalitats socials, divulgatives o educatives.
Els objectius, per tant, són:

-combatre activament l’exclusió social
-formació laboral dels residents
-contribuir a la regeneració d’espais degradats
-apostar per l’educació ambiental com a eina de canvi
-generar economia verda des de l’entitat

Et Pot Interessar