EcoEscoles, les escoles que canvien el món

• Gandia acull la jornada anual dels 50 centres valencians que participen del programa d’educació ambiental: “Hort a l’Escola”, que organitza l’empresa Agricologia.

• Serà el dijous 28 de novembre, de 19 a 21 h, a l’Aula Magna del Campus de Gandia de la UPV. Hi comptarà amb César Bona, considerat un dels 50 millors mestres del món (finalista Globar Teacher Prize). Oberta i gratuïta.

La pràctica totalitat de les escoles de Gandia participen aquest curs a “Hort a l’escola”, un dels 16 programes d’educació mediambiental de la Xarxa d’Ecoescoles Gandia de la regidoria de Gestió Responsable del Territori. L’objectiu és entendre l’hort com a vehicle d’aprenentatge de valors sobre el respecte de la natura, la cooperació i el despertar dels sentits. Sensibilitzar sobre la necessitat de conservar el medi ambient i educar amb respecte per la natura, l’alimentació sostenible, ecològica i de proximitat, l’ús dels recursos, consum responsable…

La regidora delegada de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, acompanyada del gerent de l’empresa Agricologia, José Manuel Bisetto, ha presentat aquest matí la jornada que sota el títol: “EcoEscoles, les escoles que canvien el món”, tindrà lloc el dijous 28 de novembre, de 19 a 21 h, a l’Aula Magna del Campus de Gandia de la UPV.

Es tracta de la jornada anual que organitza Agricologia a una de les poblacions que participen en el programa d’educació ambiental “Hort a l’escola”. Així, reunirà les comunitats educatives de 50 centres del territori valencià. “A la nostra ciutat, hi participen del programa en aquest curs la pràctica totalitat de les escoles. Es tracta d’un dels 16 programes d’educació mediambiental de la Xarxa d’Ecoescoles Gandia de la regidoria de Gestió Responsable del Territori. L’objectiu és entendre l’hort com a vehicle d’aprenentatge de valors sobre el respecte de la natura, la cooperació i el despertar dels sentits. Sensibilitzar sobre la necessitat de conservar el medi ambient i educar amb respecte per la natura, l’alimentació sostenible, ecològica i de proximitat, l’ús dels recursos, consum responsable… Gandia aposta per la innovació educativa a través de l’educació ambiental”, ha recordat Izquierdo.

Obriran la jornada la Directora general d’Innovació Educativa, Margarida Castellano Sanz i la regidora de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament, Alícia Izquierdo. Per la seua banda, Bisseto, emprenedor d’Agricologia parlarà de “EcoEscoles, un projecte transformador”: “El programa Hort a l’Escola, va des de la sensibilització i conscienciació en agricultura ecològica, conreu i aliments de temporada, fins al coneixement de la terra, del tipus d’aigua adequada per a l’hort, l’alimentació i la compra sostenibles… Travessem els murs de l’educació a escola, perquè l’alumnat comparteix les tasques amb les seues famílies al voltant de sa casa. També hi treballem valors com el respecte cap a la terra, les persones, els animals, el diàleg… El projecte educatiu s’ha convertit en un element transformador d’altres sectors i estan insertant-se laboralment gent en l’agricultura”.

El plat fort de la jornada, que serà oberta i gratuïta per a tota la ciutadania, és la presència del professor César Bona, considerat un dels 50 millors mestres del món. De fet, ha estat finalista “dels Nobels de mestres”, els Globar Teacher Prize. Amb la xarrada “EcoEscoles, les escoles que canvien el món”, Bona hi mostrarà noves metodologies innovadores fora de l’aula i com traslladar la natura a l’ensenyament.

Et Pot Interessar