La platja de l’Auir ha sigut el lloc per a acomiadar a “Amparo” i “Gandia” dins d’una jornada educativa organitzada pel Campus de Gandia de la UPV.
Més de 50 escolars del CEIP CAES La nostra Sra. De l’Empara del Real de Gandia han participat aquest matí a la platja de l’Auir de Gandia de la solta de dues tortugues recuperades en l’ARCA de la Mar de la Fundació Oceanogràfic.
La solta, a la qual també han assistit membres de l’associació Eucrante que treballen per la conservació del medi marí, s’emmarca en una jornada educativa coordinada pel Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV).
A la platja, els tècnics de la Fundació Oceanogràfic han explicat als escolars les principals amenaces a les quals s’enfronten les tortugues marines i han realitzat una “neteja simbòlica” d’una zona de la platja de l’Auir.
“Amparo” i “Gandia” tornen a la mar
Les dues tortugues marines -de l’espècie Caretta caretta– han sigut “batejades” pels alumnes com “Amparo” i “Gandia” i ambdues van ingressar en l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals de la Mar de l’Oceanogràfic després d’haver sigut capturades accidentalment per embarcacions d’arrossegament, la primera a Benicarló i la segona a Peníscola.
Durant els dies que han romàs en l’Oceanogràfic -tres setmanes Gandia i un mes Amparo- s’han recuperat satisfactòriament gràcies al treball dels veterinaris i els cuidadors.
Es tracta de les tortugues número 636 i 637 curades en l’aquari valencià gràcies, en gran manera, a la col·laboració dels pescadors, els qui alerten al 112 i posen en funcionament la Xarxa de Varaments de la Comunitat Valenciana.
Més de 600 tortugues han sigut recuperades en el temps que porta funcionant l’“hospital marí” i gràcies al qual aquests animals poden tindre una segona oportunitat.