10 C
Gandia
Diumenge, 27 novembre, 2022

Documental de l’equip Teika-Monblau en la Garmin Titan Desert

 • Aquesta carrera amb bicicleta que transcorre pel desert és considerada com una de les més dures del món

  L’equip Teika-Monblau és el protagonista aquest divendres, 18 d’octubre a les 20 hores a l’Aula Magna del Campus Universitari de Gandia-UPV, del documental que mostra com va ser la seua experiència en la Garmin Titan Desert 2019, considerada una de les proves més dures del món, perquè transcorre pel desert del Sàhara, durant 6 dies, en trajectes de més de 100 quilòmetres cada jornada i amb altes temperatures.

  A causa de l’aforament de l’Aula Magna per a poder assistir a l’estrena és necessari tindre invitació. A partir d’aquest cap de setmana el documental podrà veure’s en obert en YouTube.

  Juan Pérez (Monblau) al costat de Javier Cabanes, Ángel Vitòria i Miguel Moya (Teika), van emprendre el mes d’abril passat una de les aventures més arriscades i, al mateix temps, satisfactòries de les seues vides: participar en la Garmin Titan Desert, una prova de bicicleta de muntanya que a més enguany desafortunadament va ser notícia perquè Fernando Civera, un dels participants de 47 anys, va perdre la vida en patir un infart mentre travessava una de les dunes de la prova.

  La Garmin Titan Desert consisteix a travessar dunes i muntanyes del Sàhara, i una de les moltes particularitats que té és que, una de les nits, els participants han d’acampar en ple desert i comptar amb provisions per a aquest mateix dia i el següent. Són al voltant de 700 persones de tot el món les que participen en aquesta prova, encara que una gran part d’elles abandona.

  Cadascun dels membres de l’equip Teika-Monblau (amb ells va viatjar també el gandià Jota Bataller encara que més tard va decidir separar-se de l’equip per a poder portar el seu propi ritme) va emprendre aquest projecte amb una motivació diferent i s’enfrontava a aquest repte per un motiu diferent. Les seues reflexions i experiències les recull aquest documental, produït per Teika TV amb la col·laboració de la Garmin Titan Desert, i que a més ens dona l’oportunitat de viure la Titan des de dins, ja que la majoria de les imatges han sigut gravades per la mateixa expedició.

Articles relacionats