Divalterra executarà accions de prevenció d’incendis a dues urbanitzacions del Real

Tècnics de l’àrea de Gestió Forestal i del Medi Rural de Divalterra s’han desplaçat fins al Real de Gandia per a fer una valoració dels treballs realitzats per les brigades en el municipi de la Safor, i analitzar les peticions de l’ajuntament en matèria de prevenció d’incendis.

En la trobada van estar presents el gerent de Divalterra, Xavier Simón, l’alcalde Gustavo Mascarell, el regidor de Participació Ciutadana, Associacions i Sanitat, Vicent Signes, la regidora de Manteniment i Seguretat Ciutadana, Cristina García, així com personal tècnic de Divalterra i l’Ajuntament.

Durant la jornada s’ha visitat la zona d’interfície urbanoforestal de les Urbanitzacions Monterrey i Monte Real per a estudiar actuacions de selvicultura preventiva en aquest tipus de zones pròximes als cascos urbans on existeix major vulnerabilitat de risc d’incendis.

En aquest sentit, el gerent Xavier Simón ha ressaltat la labor de les brigades de la Diputació en zones d’interfície i ha apuntat que «en estar en contacte la superfície forestal i l’àrea urbana d’un municipi, requereixen d’un major esforç i són prioritàries per a la Diputació de València».

«La finalitat d’aquests treballs és doble: protegir els habitatges d’un possible foc forestal, i viceversa, el bosc d’un eventual incendi en un habitatge» ha destacat Simón.

Per la seua banda, l’alcalde Mascarell ha explicat que «esta jornada de treball ve com a conseqüència de la reunió que ja vam tindre amb el gerent en les oficines de Divalterra, en la qual es va comprometre a conèixer in situ les necessitats del nostre municipi; cosa que és molt d’agrair».

En aquesta línia, ha apuntat que «les dues zones que hem visitat tenen una població aproximada de 500 persones entre els dos nuclis, la seguretat dels quals és un assumpte primordial».

Et Pot Interessar