Una estudiant d’Oliva guanya el concurs literari Ficcions

L’alumna del col·legi El Rebollet d’Oliva Marina Navarro ha guanyat el Premi Millor Història del País Valencià en la 10ª edició del concurs literari Ficcions. Dels 553 participants valencians, el relat de Marina Navarro ha estat el guanyador de la màxima categoria
Els premis s’han lliurat dilluns 15 de maig a la ciutat de València, on s’han descobert les històries guardonades d’entre els 553 participants d’enguany al País Valencià. La història de Marina Navarro, del Centre Privat el Rebollet d’Oliva, titulada “El mai existit” ha estat la guanyadora del Premi Millor Història del País Valencià ja que el jurat l’ha considerada “una història molt ben escrita, que transporta al lector, des de la primera línia, a l’escena juntament amb els protagonistes. Diàlegs molt ben treballats i relat original i ben
desenvolupat.”
L’acte s’ha celebrat a l’Ayre Hotel Astoria Palace de la ciutat de València, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. Hi han assistit unes noranta persones, entre finalistes, professorat i familiars, i s’ha comptat amb la presència de la cap del Servei d’Acreditació i Assessorament la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Imma Àngel i Carbonell, i Josep Ritort i Ferrús, Secretari General de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC).
En el lliurament també s’han atorgat també els guardons Premi a la Millor Història d’Alacant, a Álvaro Palomera i Raez, de l’IES Cayetano Sempere d’Elx amb la història “El meu cadàver”, el Premi a la Millor Història de Castelló a Javier Navarro i Ortiz, Óscar Burguillo i Ramón i Gerard Serrat i Mayayo, de l’IES Ramón Cid de Benicarló amb “El Somni de Toni” i el Premi a la Millor Història de València ex aequo a Lucía Garrido i Máñez de l’IES Laurona de Llíria amb “Les memòries de les maduixes” i a Guillem Àlvarez i Torres de l’IES Comarcal de Burjassot amb “La història de Taron i Bran”.
El Premi per a la Millor Professora del País Valencià obtingut per Núria Gómez i Juan, de l’IES Ramón Cid de Benicarló, i els diplomes de professorat finalista a Assumpció Espinosa Antón de l’IES Victoria Kent d’Elx, María Carmen Navarro Pérez de l’IES Cayetano Sempere d’Elx, Carles Renau Bort del Centre Privat Liceo de Benicàssim i a Carme Romero Martínez de l’IES Clot del Moro de Sagunt.
Marina Navarro, com a guanyadora del País Valencià s’ha endut un iPad, i assistirà al lliurament de premis de Catalunya que tindrà lloc el proper dimecres 23 de maig a La Pedrera.
La resta de finalistes, que no han obtingut premis de província, han rebut un diploma com a reconeixement de la feina feta i a la seva participació a Ficcions 2018.
El concurs literari juvenil Ficcions, l’aventura de crear històries va tancar la seva desena edició el passat 26 de març amb una participació rècord de 3.593 participants d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.424 alumnes), País Valencià (553 alumnes) i Illes Balears (616 alumnes) provinents de 314 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que el resultat de participació s’ha incrementat més d’un 23% respecte a la novena edició.

Et Pot Interessar