Disset detinguts per vendre droga en clubs de cannabis de la Marina

La Guàrdia Civil ha desmantellat quatre associacions de cannabis i ha detingut a 17 persones en les localitats de Dénia, Xàbia, Calp i Benissa per presumptament traficar amb drogues entre els seus clients i associats, informa l’institut armat en un comunicat.
L’operació ha finalitzat amb la intervenció de prop de 18 quilos de marihuana, un quilo d’haixix, un altre de pol·len d’haixix, 760 porros preparats i 1.000 llavors de marihuana. En total, suma un valor de 34.300 euros.
Els agents han desenvolupat el dispositiu en la zona de la Marina Alta, amb tres operacions en els dos últims mesos que han culminat amb el desmantellament d’aquestes organitzacions per traficar amb marihuana i haixix sota la denominació d’associacions cannàbiques.
Les recerca, per la Guàrdia Civil de Benissa, Calp i Xàbia, va arrancar per la queixa dels veïns on se situaven eixes associacions. Els afectats les titllaven de «fumadors» de marihuana i van denunciar que provocaven fortes olors en la comunitat i podien incitar a menors a consumir les drogues.
Els quatre clubs tenien una estructura orgànica similar, en la qual un o diversos socis principals dictaven el paper que havia de complir la resta. Tots comptaven amb distribuïdors, empleats del local, clients fixos, comptables i fins i tot amb electricistes i jardiners per al cultiu de la marihuana.
En la primera operació a Benissa i Dénia, la Guàrdia Civil va detenir a quatre homes d’entre 32 i 36 anys, entre ells dos germans que eren els principals capitosts del grup. Aquests van crear suposadament una associació amb dos locals, cadascun en una localitat, per a la distribució i venda de la droga, principalment marihuana.
Malgrat ser els fundadors, el seu nom no apareixia en cap document, ja que usaven a altres persones a manera de pantalla per a evitar ser relacionats amb el delicte.
Per al seu proveïment, van llogar un habitatge en la localitat de Pego a nom d’un tercer, on van conrear 400 plantes de marihuana amb un enganxament il·legal de llum. També van deixar a deure una factura de llum propera als 5.000 euros.
En el muntatge d’aquesta plantació van participar electricistes i jardiners, que també van funcionar com a guàrdies de seguretat. De fet, tenien a la seua disposició un arma simulada per a espantar als qui tractaren d’acostar-se a la finca.
Els guàrdies civils van practicar quatre registres en domicilis de Dénia, Pedreguer, Beniarbeig i Pego, al costat dels dos locals principals. En total, en aquesta operació es van confiscar de 12 quilos de marihuana preparada per a la seua venda, un quilo de pol·len d’haixix, 300 grams d’haixix i 2.000 euros en metàl·lic.
La segona operació va culminar amb la detenció a Calp i Moraira de set homes i dues dones d’entre 19 i 40 anys, implicats en el tràfic i venda de drogues en el local d’una associació cannàbica en el primer municipi.
En aquest cas, el principal responsable era un home de 28 anys que va crear l’organització per a suposadament lucrarse mitjançant la venda de marihuana i haixix. D’aquesta manera havia contractat a tres persones com a empleats, que distribuïen aquesta substància a demanda dels seus clients. També comptava amb un comptable que elaborava la llista de preus de venda al públic de les drogues.
Els registres efectuats en un local i quatre domicilis de Calp i un altre en Moraira van donar com resultat l’aprehensió de 31.700 euros, dos quilos de marihuana, 650 grams d’haixix, 1.000 llavors de marihuana, una premsa hidràulica i un compressor.
La tercera operació es va realitzar en els locals de dues associacions de Xàbia que, igual que els anteriors, distribuïen i venien marihuana. Els detinguts són un home de 55 anys i una dona de 27.
En aquesta ocasió, els efectius es van confiscar de tres quilograms de marihuana classificada per varietats i repartida en un total d’1.075 bolssetes de dos o tres grams preparades per a la distribució, 760 porros i 530 euros en efectiu. L’home era un expert en la confecció manual dels ‘cigars’ i podia fer fins a 100 unitats en tres hores, destaquen des de la Benemérita.
Els altres dos arrestats, en una segona associació, són dos homes, espanyols de 33 i 21 anys, que feien les funcions de tresorer i treballador. En aquest local hi havia 21 grams d’haixix, 67 de pol·len d’haixix, 13 d’oli d’haixix, a més de material per per a pesar i preparar la marihuana, una olla de pressió especial per a traure l’oli d’haixix i una màscara per a fumar.
Les tres operacions han culminat amb la detenció de 17 persones, 14 homes i tres dones, com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues i organització criminal.
Als arrestats en els locals de Benissa i Dénia també se’ls imputa un presumpte delicte de defraudació de fluid elèctric i un altre de danys causats a l’habitatge on va estar la plantació. Després de passar a disposició judicial, tots han quedat en llibertat amb càrrecs.

Et Pot Interessar