14.8 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

Dispositiu especial per a Tots Sants al Cementeri Municipal Gandia

A partir del pròxim 29 d’octubre es posa en marxa el Dispositiu especial de Tots Sants al Cementeri Municipal. Així, doncs, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el regidor de Serveis Bàsics al Ciutadà i Qualitat Urbana, Jesús Naveiro; la regidora de Seguretat Ciutadana, Lydia Morant; i el Comissari Principal Cap de la Policia Local, José Martínez Espasa, i l’intendent, Salvador Morant, van mantenir ahir una trobada per coordinar l’última hora de l’ampli dispositiu que es posarà en marxa més de visitar les instal·lacions del cementiri.

D’aquesta manera, Lydia Morant ha explicat que s’estableix un horari ininterromput des de les 8.00 hores fins a les 18.30 hores. Paral·lelament, s’hi aplicaran mesures referents als serveis preventius de protecció i mobilitat. Segons ha detallat Lydia Morant, el servei de Policia treballarà en torns de matí i vesprada amb 4 agents per torn; el de Protecció Civil actuarà amb un responsable més tres voluntaris durant l’horari del cementiri, tret de la franja entre les 13 i les 15 hores. El servei preventiu sanitari estarà disponible en torns de matí i vesprada amb ambulància i dotació de recursos corresponent.

Per facilitar els accessos i les eixides de manera escalonada els dies previs a l’1 de novembre, s’aplicarà una senyalització per a l’entrada i l’eixida, amb un operari al matí i vesprada, mentre que els aparcaments continuaran amb el seu funcionament habitual posant a disposició dels usuaris prop de 400 places.

A més, els horaris especials de la Marina Gandienca s’iniciaran a les 9 hores fins a les 18 hores al recorregut Grau-Gandia (Cementeri), mentre que el trajecte des del cementiri fins al Grau començarà a les 9:30 hores fins a les 18: 30 hores.

El regidor de Serveis Bàsics al Ciutadà, Jesús Naveiro, ha detallat les inversions al Cementiri Municipal que l’Ajuntament de Gandia ha efectuat aquest any. El Govern ha realitzat com cada any una intervenció intensiva al cementiri que ha consistit en actuacions a les zones verdes, revisió de materials i instruments necessaris (escales, contenidors, etc.), intervencions en banys i fonts i col·locació de 26 contenidors per donar cabuda a totes les deixalles que es generen. A més, aquest exercici s’han invertit 170.000 euros en la construcció de nous nínxols.

Finalment, José Manuel Prieto ha destacat que aquest any s’amplia l’horari de visites en trenta minuts i que tots els treballs previs s’han realitzat amb molt de compte, ja que es tracta d’una “commemoració molt especial pel que s’han reforçat els dispositius de neteja i jardineria” i ha afegit que “la visita al cementiri està garantida amb comoditat i seguretat“.

Articles relacionats