13 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Ximo Puig presenta a Gandia el seu llibre ‘Una idea d’esperança’ juntament amb Prieto i Enric Morera

• El Palau Ducal es va quedar menut en l’acte organitzat per l’Institut d’Idees Tere Reig

231025 frances 231025 6126

El Saló de Corones del Palau Ducal de Gandia es va omplir ahir de gom a gom en l’acte de presentació del llibre de Ximo Puig ‘Una idea d’esperança’, organitzat per l’Institut d’Idees Tere Reig. En l’acte van participar el secretari general del PSPV, Ximo Puig, qui va estar acompanyat en una amena conversa per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i l’expresident de les Corts Valencianes, Enric Morera.

El president de la Generalitat Valenciana entre 2015 i 2023 va explicar que este llibre “és una carta d’urgència a penes unes setmanes després de les eleccions autonòmiques i municipals que recull una primera reflexió després de huit anys de govern i que naix del sentiment del fet que este temps no pot ser ‘un paréntesis entre dos nadas’, com diria el poeta Francisco Brines”.

Puig, qui va voler compartir amb el públic assistent les seues experiències, motivacions i el procés de creació que hi ha al darrere de l’obra ‘Una idea d’esperança’, també va afirmar que “la reparació de la Comunitat Valenciana que hem aconseguit té futur, eixa és l’esperança”. En la mateixa línia, va destacar que “els valencians i valencianes tenim l’horitzó de prosperitat social i igualitària que es mereix la nostra terra”.

Per la seua banda, Prieto va remarcar que “el llibre és una reflexió, però no solament. És una acció de govern cronològica, i algunes coses més. És una metàfora del renaixement del poble valencià, del caràcter del nostre poble, des de la perspectiva de la situació de la Generalitat Valenciana en 2015, i la conjuntura d’hipoteca reputacional heretada, i la situació en 2019, amb una metàfora: la gigafactoria de Volkswagen, que al final del fil cronològic és el símbol de les consecucions del Govern de la Generalitat”.

En este sentit, l’alcalde de Gandia va posar de manifest que “és una invitació a l’acció. Un relat d’esperança, però sobretot de futur, amb les bases d’un nou Govern progressista de la Generalitat, amb les incògnites d’un nou temps, però amb les certeses de millora col·lectiva, econòmica i social, assolides per les dues legislatures de govern de coalició liderades per Ximo Puig”.

Al mateix temps, va indicar que “en el llibre estan les bases d’un avanç col·lectiu de la convivència i la pluralitat. D’un país divers i complex, ja que la política és la gestió d’eixa diversitat i complexitat. I és també la gestió de la pluralitat”. Prieto també va assenyalar que “tot eixe avanç, ara està en risc”.

Articles relacionats