18 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

Dispositiu especial per a Tots Sants al Cementeri de Gandia

· El dispositiu compta amb la presència d’un servei de Policia, de Protecció Civil, de personal d’informació i sanitari amb recursos necessaris i ambulància

· Horaris especials de la Marina Gandiense: de 9h a 18h en el recorregut Grau-Gandia (Cementeri); des de les 9:30h fis les 18:30h en el trajecte des de Gandia – Grau

· Des del dimecres 26 fins dimarts 1 de novembre, horari ininterromput des de les 8 del matí fins a les 6 de la vesprada

Ja està en marxa el Dispositiu especial de Tots Sants per al Cementeri Municipal. Així doncs, el regidor de Serveis Bàsics al Ciutadà i Qualitat Urbana, Miguel Ángel Picornell; el regidor de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau; i el Comissari Principal Cap de la Policia Local, José Martínez Espasa, han detallat les diferents mesures de mobilitat, seguretat i serveis que s’han posat en marxa i romandran actives fins a l’1 de novembre. Aquest darrer, dia de Tots Sants, se celebrarà la missa de Difunts a les quatre i mitja de la vesprada.

D’aquesta manera, fins dimarts 1 de novembre s’estableix un horari ininterromput des de les 8 del matí fins a les 6 de la vesprada. «En cas de necessitat, el personal d’assistència estarà present entre les 10 h i les 18 h per a atendre totes les consultes sobre ubicacions o altres dubtes», ha afegit Miguel Ángel Picornell. També ha informat que sonarà música adequada en totes les entrades des del 29 d’octubre fins a l’u de novembre. Quant al Cementeri de Benipeixcar, manteniment del qual va a càrrec de l’Ajuntament, ha assenyalat que «no requereix mesures especials, ja que els usuaris tenen les claus i poden entrar quan vulguen».

En aquest dispositiu de Tots Sants, s’han instal·lat 15 contenidors més per a la recollida de restes florals i 27 per a la recollida per part dels operaris de restes procedents dels contenidors de més capacitat. A més, s’han posat a disposició dels usuaris 50 graneres de neteja i 50 recollidors als existents habitualment. «Vull recordar que el material és de tots. Per tant, aquells que per acció o omissió se’ls emporten a casa, que facen el favor de no fer-ho perquè estem privant els que venen després de poder utilitzar aquests recursos. Em costa que hi ha gent que s’ho emporta a casa», ha expressat Picornell.

D’altra banda, des del 29 d’octubre fins a l’1 de novembre, s’aplicaran mesures referents als serveis preventius de protecció i mobilitat. Segons ha detallat Nacho Arnau, el servei de Policia treballarà en torns de matí i vesprada en 4 agents per torn; el de Protecció civil actuarà amb un responsable més tres voluntaris durant l’horari del cementeri, a excepció de la franja entre les 13 h i les 15 h. El servei preventiu sanitari estarà disponible en torn matí i vesprada en ambulància amb la dotació de recursos corresponent. Arnau també ha recordat que s’han eliminat les restriccions referents a la pandèmia d’anys anteriors.

Recentment, s’està observant una assistència al cementeri municipal de manera escalonada els dies previs a l’1 de novembre. Per aquesta raó, tal com ha afegit el regidor de Trànsit, s’aplicarà una senyalització per a l’entrada i eixida, amb un operari de matí i vesprada, però els aparcaments continuaran amb el seu funcionament habitual: «Tenim una cabuda d’aproximadament 400 vehicles; no creguem que hi haja problemàtica quant als pàrquings». A més, els horaris especials de la Marina Gandiense s’iniciaran a les 9 h fins a les 18 h en el recorregut Grau-Gandia (Cementeri), mentre que el trajecte des de Gandia començarà a les 9:30 h fis les 18:30 h.

El regidor de Serveis Bàsics al Ciutadà ha aprofitat l’ocasió per tal de detallar les inversions al Cementeri Municipal que l’Ajuntament de Gandia ha efectuat enguany. El Govern ha invertit més de 350.000 euros, sense computar les depeses de neteja i jardineria: 120.000 euros a la construcció de nous nínxols; 80.000 euros per a reformar els carrers del cementeri de forma integral; i a principis de gener es van incorporar 12 noves escales amb totes les mesures de seguretat. Tota aquesta tasca ha fet possible el manteniment i la millora de les instal·lacions, les quals es poden visitar durant tot l’any amb l’horari habitual i amb un dispositiu especial per a la celebració de Tots Sants.

Articles relacionats