9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

Dispositiu de salvament, socorrisme, bany adaptat i vigilància a les platges d’Oliva

• El dispositiu inclou 47 socorristes, tres punts de bany adaptats, dos quads de salvament i dues motos aquàtiques, 2 tècnics en Emergències Sanitàries i 1 infermer més els responsables de posta i un coordinador

• Els nou quilòmetres de costa tindran vigilància diària: d’11.00 h a 19.00 h i estarà operatiu fins al 12 de setembre.

• El servei de bany adaptat començarà hui,1 de juliol, en l’Aigua Morta, Pau Pi i Terranova – Burguera

S’ha presentat oficialment la temporada de bany d’Oliva, tot i que el dispositiu de vigilància, salvament i socorrisme va començar a juny. Per a aquesta temporada 2022, l’operatiu d’assistència i socorrisme que ha sigut adjudicat a l’empresa PROVITA en un procediment de licitació oberta per als pròxims dos anys per 947.814,00 euros, compta amb un total de 5 Postes Sanitàries, (2 Postes Sanitàries-Base i 3 Postes Sanitàries Auxiliars), i 19 Punts de Vigilància de Proximitat, ja que les postes provisionals s’emplaçaran darrere del cordó dunar.

El dispositiu l’integren 59 persones que es repartiran entre les 5 postes sanitàries habilitades al llarg dels 9 quilòmetres de costa, que s’estén des de la platja de Terranova fins a Les Deveses. Els serveis estaran operatius els 62 dies de temporada alta (juliol i agost) i 13 dies de setembre.

Segons ha assenyalat el regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva, Kino Calafat, “s’ha fet un esforç molt important per tal de garantir la qualitat de tot el dispositiu, de la gestió de les platges i de l’accessibilitat i seguretat. És fonamental que els usuaris estiguen tranquils a l’hora de fer ús de les platges, ja que Oliva es caracteritza per tindre un turisme familiar.” A més, Calafat ha mostrat la seua confiança en l’empresa PROVITA, nova adjudicatària i responsable del servei de socorrisme, però que compta amb una ampla experiència en aquests tipus de serveis a tota Espanya.

Així, a la platja de Terranova-Clotal, hi haurà instal·lats dos punts de vigilància amb dos socorristes cadascun, i a la platja de Terranova-Burguera, un punt de vigilància, una posta sanitària auxiliar, i cinc socorristes en total.

La platja de Pau Pi disposarà de tres punts de vigilància i una posta sanitària central amb 10 socorristes, més un responsable, un coordinador, conductors, l’ambulància que cobreix el servei en la totalitat de platges amb vigilància, amb una dotació de 2 TES, una DUE, un quad i una moto nàutica i els encarregats del bany adaptat.

Així mateix, a la platja de l’Aigua Blanca es disposa d’un punt de vigilància i una posta sanitària auxiliar, amb una dotació de 5 socorristes, mentre que a la platja de Rabdells estan disponibles dos punts de vigilància, amb cinc socorristes en total.

La platja de l’Aigua Morta té quatre punts de vigilància, amb una dotació total de 14 socorristes, incloent-hi responsables, patrons i conductors, i a més disposaran d’un quad i una moto nàutica. Pel que respecta a la platja de les Deveses es poden comptabilitzar dos punts de vigilància amb quatre socorristes en la zona.

La vicealcaldessa i regidora de Contractació d’Oliva, Ana Morell ha destacat que “estem convençuts que continuarà el bon treball, per part de PROVITA, que ha fet Creu Roja i la bona coordinació entre empreses, ja que gran part dels treballadors i treballadores seguiran oferint la seua experiència per tal de garantir la seguretat dels veïns i veïnes i turistes que visiten i visitaran les nostres platges durant aquest estiu; l’estiu que suposarà la recuperació pràcticament de la normalitat.”

Per la seua part, l’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer, ha volgut donar la benvinguda a tot el personal de salvament marítim que enguany custodiarà les platges d’Oliva i ha declarat que “la nostra ciutat està preparada per a rebre a les persones que ens visiten i que vulguen gaudir de les nostres platges aquest estiu, per fi, amb total normalitat”. “Comptem amb un equip de professionals que vetlaran tota la temporada per la nostra seguretat, nombrosos punts de vigilància, postes sanitàries, ambulàncies, quads de salvament, etc. Però cal també apel·lar a la responsabilitat individual i col·lectiva per gaudir del bany, tenint sempre en compte la normativa i les instruccions dels socorristes”.

Servei de bany adaptat

Hui divendres, 1 de juliol, es posa en marxa el servei de Bany Adaptat per a permetre a persones amb mobilitat reduïda gaudir de l’aigua de la mar a les platges de l’Aigua Morta, Terranova i Pau Pi. Des d’aquest dia, i fins al 31 d’agost, de dilluns a diumenge, d’11.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 18.30 h, divendres, dissabte i diumenge, 4 auxiliars de bany desenvoluparan aquest servei a les platges (Pau Pi i Aigua Morta), amb la finalitat de cobrir les necessitats de persones majors, discapacitats o qualsevol usuari de la platja que no puga, per si mateix, gaudir del bany a la mar.

Aquest servei estarà disponible en la posta de la Platja Pau Pi a la Plaça Europa, en Aigua Morta en el C/ de Jacomar de San Fernando i, mitjançant cita prèvia en Terranova-Burguera. En aquesta última, es podrà accedir al servei prèvia petició, 48 hores abans del servei, telefonant al 656 59 60 30.

Per tant, els punts d’atenció al bany adaptat estaran en Terranova-Burguera, Pau Pi i Aigua Morta. Aquestes zones estan dissenyades per a garantir l’accessibilitat mitjançant rampes i passarel·les adaptades per a les persones amb discapacitat, ofereixen places d’estacionament reservades per a aquests usuaris i també una àmplia zona d’ombra que enguany ha sigut totalment renovada. A més, cadascuna d’aquestes zones accessibles està dotada de tres mòduls higiènics-sanitaris que suposen una important millora en la qualitat d’aquestes dotacions.

La dotació especialitzada per al bany accessible es compon de butaques amfíbies per a facilitar l’accés a l’aigua, crosses amb acoblaments de diferents altures, cadires de rodes especials per a dutxa i diferents elements de flotació.

Calafat ha assenyalat que «gràcies a aquest servei, les persones amb discapacitat poden gaudir de la platja com qualsevol altra persona.» L’edil ha insistit a «agrair la labor que realitza el personal de salvament i socorrisme, Policia Local, Guàrdia Civil i tot el personal de serveis de neteja i manteniment».

Articles relacionats