26.3 C
Gandia
Dimecres, 17 agost, 2022

Diana Morant: “Està més d’actualitat que mai haver de defensar la llibertat i la democràcia”

• El PSPV-PSOE de Gandia ha commemorat aquest matí al cementeri municipal el seu tradicional acte en record als treballadors que van lluitar per la llibertat i la democràcia

• Liduvina Gil ha indicat que “els socialistes hem de reivindicar ara més que mai els nostres valors davant les amenaces de la ultradreta i dels seus socis de dretes que no els condemnen”

Els Socialistes de Gandia han dut a terme aquest matí al cementeri municipal la seua tradicional commemoració del Dia del Treball. Aquest acte reivindicatiu ve efectuant-se des de la Transició a la ciutat de Gandia cada Primer de Maig (a excepció de l’any passat, que es va suspendre a causa de la pandèmia), amb l’objectiu de recordar totes aquelles treballadores i tots aquells treballadors que van lluitar per la llibertat i la democràcia.

En aquest emotiu acte, on han participat militants, simpatitzants i edils socialistes, així com representants sindicals, de forces polítiques d’esquerra i de l’Associació de Víctimes del Franquisme de Gandia, han intervingut la secretària general del partit i alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i la presidenta del PSPV-PSOE de Gandia, Liduvina Gil. Així mateix, han recitat diversos poemes la mateixa Liduvina Gil; Miguel Ángel Picornell, regidor socialista a l’Ajuntament de Gandia; Andrea Verdeja, membre de Joves Socialistes Gandia, i l’escriptora Adriana Serlik.

Diana Morant ha posat de manifest que “està més d’actualitat que mai haver de defensar la llibertat i la democràcia. Els socialistes i els governs de progrés tenim l’obligació, també perquè va en el nostre ADN, d’ajudar les persones i millorar la seua vida, d’impulsar drets i reconéixer-los a través de lleis amb mesures clares i concretes. Així, amb esta actitud, la ultradreta no tindrà cap caldo de cultiu a la societat”.

La secretària general del PSPV-PSOE de Gandia també ha assenyalat que “per això està en les nostres mans aconseguir que la gent patisca menys i, si aquest sentiment abaixa, l’extrema dreta no tindrà arguments. És ací on hem d’estar els socialistes, ja que som més necessaris que mai, promulgant lleis que defensen els drets socials o la memòria històrica. I, ací, és on ens trobaran, ara amb la pandèmia i després amb la postpandèmia, perquè la ultradreta no puga entrar”.

Per la seua banda, la presidenta dels Socialistes de Gandia, Liduvina Gil, ha apuntat que “aquest és un acte que no té la intenció de reobrir ferides sinó, sobretot, de fer justícia al bell mig d’aquesta societat tan permissiva que, de vegades, necessita esdeveniments com els que hem viscut aquests últims dies a Madrid on algunes forces polítiques han reactivat el discurs de l’odi, de la confrontació i del rancor”.

Gil ha afegit que “es tracta d’uns esdeveniments també marcats per l’amenaça per recordar els valors de la II República, la valentia, l’interés per la ciutat, per la cultura, per l’ensenyament, per la llibertat, la igualtat i la fraternitat, ideals viscuts intensament per totes les persones socialistes. Uns valors que hem de reivindicar ara més que mai davant les amenaces de la ultradreta i dels seus socis de dretes que no els condemnen”.

Articles relacionats