Diana Morant demostra poc sentit de l’oportunitat política

G. CABANILLES          

No ha estat cap sorpresa que l’alcaldessa de Gandia s’haja posicionat expressament partidària de que Susana Díaz siga la pròxima secretària general del PSOE, però amb el seu pronunciament s’arrisca a cometre un error que en realitat en són una pila. D’una banda, sent la secretària general del PSPV de Gandia li haguera quedat més elegant romandre al marge, per molt que diga que ha acudit al recent acte de Díaz a Xàtiva a títol personal. Més que res perquè fa l’efecte que Morant segueix sota l’obediència estricta d’allò que dicten José Manuel Orengo, Alfred Boix i Ximo Puig, i això no li pot aportar res positiu en la seua vertadera aspiració, que és revalidar l’alcaldia. 

En segon lloc, el suport de Diana Morant a Susana Díaz és una gran contradicció. L’exsecretari general Pedro Sánchez va ser forçat a dimitir per la seua voluntat de pactar amb tutti quanti per tal de formar un govern alternatiu al del PP, justament el que ha fet Morant a Gandia per impedir un govern del PP, i que a Pedro Sánchez se li va negar amb les famoses línies roges que marcaven Susana Díaz, Felipe González, Fernández Vara i tota la camarilla. Els arguments per evitar un govern del PP a Gandia eren potser encara menys contundents que els emprats per impedir un govern a Espanya presidit per Rajoy.

I l’error més greu és que Diana Morant ha triat el pitjor moment per a manifestar la seua advocació per la presidenta andalusa. A vore com justifica ara la camarilla socialista l’abstenció en la investidura de Rajoy amb tot el seguit d’escàndols que estan brollant i escampant-se com una taca d’oli per tot el PP. El jutge Eloy Velasco li està fent la millor campanya a Pedro Sánchez. I eixe és un altre error de Diana Morant, el mal càlcul de les probabilitats. La possibilitat de que Sánchez siga de nou secretari general és real, i la gestora ho sap, i en eixe escenari a l’alcaldessa de Gandia li haguera eixit més a compte guardar una discreta equidistància, i de pas, tallar d’una vegada el cordó umbilical amb Orengo, Puig i Boix. 

I si Diana pren part per Susana, també hauria d’explicar què en pensa de la moció del PSOE a les Corts Generals, instigada per Susana Díaz, García-Page i  Javier Lambán, per donar prioritat al Corredor Central des d’Andalusia a França passant per Castella-la Manxa i Aragó, en detriment del Corredor Mediterrani. No ha tingut sentit de l’oportunitat l’alcaldessa de Gandia en els seus moviments orgànics. 

Més que ignorar aquesta realitat, m’incline a pensar que Diana Morant ha estat subtilment convidada per les seues ascendències polítiques a acudir a l’acte de Susana Díaz a Xàtiva i fer públic el suport explícit a la presidenta andalusa en les seues aspiracions. A Diana Morant no li anava res en aquesta batalla. Tampoc li va a Ximo Puig, però sí que s’ho juga tot Alfred Boix, qui pot passar del tot al no res en el cas de que Sánchez retorne a Ferraz, però Diana Morant no tenia necessitat de tirar els daus a la ruleta. 

Et Pot Interessar