12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Diana Morant contrasta la pau al PSPV amb “les baralles als altres partits” per fer les llistes

La proposta de candidatura del PSPV de Gandia ha estat ratificada per unanimitat per l’executiva local celebrada aquest diumenge. La militància del PSPV-PSOE de la ciutat, en assemblea, havia recolzat pel matí de forma íntegra la candidatura electoral amb més del 80% de suports. L’alcaldessa de Gandia i candidata socialista a la reelecció, Diana Morant, ha destacat que es tracta d’una candidatura per a guanyar les pròximes eleccciones. “Eixim a guanyar i a escriure la millor etapa per a Gandia. Per a això, comptem amb el millor equip i un projecte guanyador, amb capacitat de sumar, d’enamorar i de gestionar el futur de Gandia”, ha indicat.
La candidatura compta, segons fonts de l’executiva, amb líders socials de la ciutat i representants de reconeguda trajectòria de col·lectius amb pes de Gandia. La llista encapçalada per Diana Morant suma, entre altres, a la presidenta de l’Associació Rosa dels Vents per la Igualtat de Gènere, Juana Navarro; el president de la Banda de Música de Beniopa, Federico Boscá; el secretari general de la Unió de Llauradors a Gandia, Alberto Roig; la padrina de la Setmana Santa de 2017, Carmen Gregori; la fundadora de la Falla Serpis, Ana Sabater, i el Germà Major del Crist de les Angoixes, Javier Cabrera.
El PSPV acostuma tancar les llistes amb persones d’honor, i en aquesta ocasió, ho fa amb l’actual regidora de Seguretat Ciutadana, Àngels Pérez en el número 23; l’actual regidor de Cultura, Joan Muñoz; i en el número 25, l’empresària Mariles Azcón.
Azcón ha sigut propietària d’una de les farmàcies històriques i cèntriques de Gandia i és filla de qui va ser president del sindicat de farmacèutics de la UGT, assassinat durant la postguerra. A més, Azcón, sempre ha estat molt vinculada als col·lectius socials de la ciutat.
Morant ha explicat que es tracta d’un projecte que combina en la seua major part a l’equip actual amb cares noves. Aquesta candidatura “representa el projecte que necessita Gandia, amb les millors persones”, apuntant que “per això les altres formacions estan com estan, barallant-se entre ells i sense capacitat per a fer front al gran equip que tenim els socialistes hui dia”.
La candidatura, que representa a tots els barris i sectors socials de Gandia, torna a ser “cremallera” (meitat homes, meitat dones). “Amb això vam demostrar el nostre compromís amb la igualtat, exigint-nos-el primer a nosaltres”, ha assenyalat la candidata socialista. De les 24 persones que acompanyen a Diana Morant en la candidatura, hi ha 16 militants socialistes i 8 independents. “Socialista no és només el que té carnet de militant sinó qui comparteix els nostres valors”.
Morant ha agraït la generositat del PSPV-PSOE de Gandia a l’hora de cedir llocs de responsabilitat a persones independents. “La grandesa del nostre partit és la capacitat que té per a sumar. No estan tots els que podrien estar, ja que una llista de 25 persones se’ns queda massa curta. Però la candidatura representa al nostre partit i tota la ciutadania de Gandia”.
La candidata del PSPV-PSOE de Gandia a revalidar l’alcaldia ha efectuat una crida “a donar la batalla, prevalent l’honestedat i la tolerància enfront d’eixos populismes de frases simples que ataquen els drets de les persones. I, més encara, quan el PP ja s’ha llevat la careta i és un partit ‘sense complexos’, com ells mateixos afirmen”.
Diana Morant ha insisti en què la candidatura socialista també “representa a totes les persones honestes i treballadores que volem continuar caminant fent avant, sense retrocedir quaranta anys. Els socialistes siempres hem aconseguit ser més, quan hem sigut capaços de enamoar a la gent. I, ara, hem aconseguit sumar forces i enamorar a la gent amb humanitat i alegria, enfront de la intolerància i els discursos de l’odi”.

Articles relacionats