12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Puig avança les eleccions i Compromís adverteix que la decisió pot posar en risc el Botànic

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns la convocatòria d’eleccions autonòmiques anticipades a la Comunitat Valenciana per al 28 d’abril, coincidint amb les eleccions generals. La convocatòria anticipada d’eleccions és potestat del president, però els membres del Consell pertanyents a Compromís han expressat la seua disconformitat amb la decisió, que entenen justificada només per motius partidistes. 

Un dels més expressius ha estat el president de les Corts i referent del Bloc, Enric Morera, qui ha assegurat no saber “quin càlcul polític i electoral té el president de la Generalitat, però avançar les eleccions pot posar en risc el Botànic”.

Mónica Oltra, vicepresidenta del Consell i candidata de Compromís a la presidència, tampoc troba raons per avançar les eleccions i els darrers dies ha dit que no concorre cap de les tres circumstàncies que segons ella justificarien un avançament electoral: la inestabilitat, la pèrdua de suport parlamentari o la impossibilitat de fer fructificar les propostes legislatives. 

Segons la vicepresidenta, la mesura s’ha pres al Consell mitjançant el vot de qualitat del president Puig i després d’un empat a cinc entre els consellers designats pel PSPV i Compromís. 

Altre dels perills que veu Compromís és que en el marc de les eleccions generals diluïsquen el debat valencià, un fet que a Puig no li preocupa perquè considera que la inèrcia positiva que presenta el PSOE a les enquestes li pot beneficiar en uns comicis autonòmics. 

La coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha afirmat que “era lògic i predicible després de l’avançament de les eleccions generals”, i ha destacat que ” Esquerra Unida estem preparats per a eixa campanya i eixes eleccions amb molta il·lusió i, on tenim clar que serem la garantia per a que es puga reeditar eixe pacte de govern, per a poder consolidar els drets cap a la ciutadania”.

 

Articles relacionats