19.5 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

DEU MESURES PER A REVITALITZAR EL PSPV

FRANCESC ROMEU         

 

 

Un partit amb un major dinamisme electoral que estiga en permanent tensió electoral: campanya electoral permanent. Un partit fort que comunique més i millor, forme i informe a la seua gent més i millor, defense l’acció del govern i conteste tots els atacs i crítiques que es reben, alhora, que convertisca a tots els nostres càrrecs institucionals i referents socials i electorals en comunicadors permanents de la nostra acció present i previsions de futur. En aquests moments, més que el qui, l’important és com. Però cal fer-ho, perquè necessitem cohesió, coordinació, presència i acció permanent present i futura. Ací deixe les propostes que ja li he fet arribar a Ximo Puig, secretari general del PSPV-PSOE i que vull compartir amb tu.

1. DIRECTRIUS I ACCIÓ POLÍTICA. La direcció del partit ha d’establir les accions, directrius i criteris clars que prioritzen les nostres propostes i iniciatives a desenvolupar des del govern de la Generalitat i de tots els àmbits institucionals, tant en el govern com en l’oposició. Mesures, propostes, resolucions i accions basades en les resolucions congressuals, les resolucions de la Conferència Política última de novembre de 2013, els nostres programes electorals, les resolucions del Comitè Nacional, els pressupostos generals, els plans de treball de cada Secretaria d’àrea i la realitat derivades dels estudis, informes, convencions i trobades que ens fan conèixer la realitat.

3. COMUNICACIÓ EXTERNA PER A LA POSICIÓ DEL PARTIT I DEFENSA DEL GOVERN. Direcció de la comunicació externa per a defensar i reforçar l’acció del govern de la Generalitat i de tots les i els responsables institucionals en els governs locals. Defensar, aprofundir, reforçar les nostres iniciatives. Així mateix, defensar al govern i la seua acció política de tots els atacs que es reben. És necessària la coordinació de portaveus, de referents públics del Partit que intensifiquen amb la seua presència i protagonisme què fa el partit, què vol fer, com, quan i per què. Tota la comunicació possible, tota la transparència possible utilitzant tots els nous suports que ajuden a estar presents, amb sentit i fonament i optimitzar els nostres missatges i els mecanismes de transmissió.

5. UNA EXECUTIVA QUE REALMENT SIGA EXECUTIVA. El Partit ha de tenir una executiva real que funcione com a tal i no una realitat virtual d’escenari que no ha marcat accions ni adreces. L’executiva socialista no pot tenir més de 30 membres amb responsabilitat executiva real definida en el propi congrés per a evitar discrecionalitats i tenir capacitat d’acció sobre les àrees del govern del Consell. Una executiva no pot ser una assemblea, per a açò està el Comitè Nacional. Més protagonisme a la direcció política en un sol nivell: la resta són entreteniments perquè l’acció executiva es faça en altres llocs.

7. ANTICIPACIÓ POLÍTICA. Necessitem urgentment un espai intern d’anàlisi, estudi i valoracions pròpies del partit que permeten l’anticipació política. Equips multidisciplinaris. És necessari, no solament gestionar la realitat i donar respostes clares i contundents, sino que tenim l’obligació d’anticipar-nos. No es tracta dels informes i anàlisis del Consell: es tracta de tenir les nostres pròpies referències intel·lectuals i valoracions de futur per a ser un Partit avantguarda en la seua acció, proposta i resposta.

9. ARXIU DOCUMENTAL. Generar una base documental pròpia del partit. Un arxiu virtual que arreplegue documentació de la història del partit, els seus protagonistes a cada moment, l’evolució de la nostra organització, els nostres èxits i fracassos. Accions de documentació, d’anàlisi i valoració de la nostra història, el nostre passat recent i el nostre present perquè hi haja una base sòlida documental del nostre desenvolupament intel·lectual i polític com a organització.

Crec que governar no significa anul·lar al partit. Cree, com veiem en altres països, que l’acció del Partit ha d’estar viva, permanentment present, amb clar protagonisme al costat del govern, però no dissolt, camuflat en ell o anul·lat per ell. És el pròxim congrés el que deu sense demora establir els criteris de funcionament d’un partit modern, amb protagonisme de la militància (i no de barons) present, coordinat, actiu, viu, amb funcions clarament definides i que ajude en tot moment a mantenir tensió electoral i a preparar a l’organització perquè en tots els àmbits puguem tenir el millor resultat possible i la consolidació dels governs allà on els tenim i conquistar nous espais institucionals guanyant eleccions (no difuminant el nostre partit en nacionalismes obertures ni en coalicions preelectorals) i reforçant la nostra aliança amb la societat, de la qual venim i a la qual representem i per la qual treballem.

Articles relacionats