Desenes de persones es concentren a Tavernes per unes pensions dignes

Al voltant de dos centenars de persones s’han concentrat este dimarts en la Plaça Major de Tavernes per a exigir un sistema de pensions públic, sostenible i digne. A la convocatòria, realitzada per l’Ajuntament de Tavernes, hi ha assistit l’alcalde, Jordi Juan, la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, el regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, i el regidor de EU-AC, Eduardo Bononad. L’alcalde ha pres la paraula per a llegir la resolució d’acord assolida pel Ple de l’Ajuntament el 5 de febrer passat, per la qual s’insta les administracions a defensar i garantir “un sistema públic de pensions amb capacitat de redistribució i reducció de les igualtats”.

L’acord recull la necessitat de prendre mesures per a assegurar el finançament del sistema públic de pensions i l’actualització de les pensions conforme al IPC. A més, demana mesures per a eliminar la bretxa existent, entorn del 40%, entre la quantia de les pensions que reben els hòmens i les dones.

Finalment, s’ha demanat que les pensions no estiguen sotmeses al IRPF, tal com indica la Unió Europea, perquè les pensions no són un rendiment del treball i, per tant, no s’ha d’aplicar aquest impost a les pensions, perquè ja es va aplicar durant la vida laboral dels pensionistes”.

Et Pot Interessar