23.2 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

Desarticulat un grup criminal a Gandia

– La Policia Nacional desarticula un grup criminal dedicat a la venda d’estupefaents i deté a cinc persones

• L’empleat d’un establiment recreatiu utilitzava una caseta prefabricada de les instal·lacions com a punt de venda de droga a la menuda

• Els proveïdors del sospitós estaven situats en diverses localitats valencianes

Policia Nacional drogas 1

• S’han practicat diversos registres intervenint-se 217 plantes de marihuana, 622 grams que sembla cocaïna, 6.010 euros i 4 armes d’airsoft, entre altres efectes

• S’ha decretat l’ingrés a la presó de dos dels arrestats

Agents de la Policia Nacional han desarticulat a Gandia un grup criminal dedicat a la venda d’estupefaents i han detingut a cinc persones, quatre homes i una dona, d’entre 26 i 59 anys, d’origen espanyol i lituà, per un delicte de contra la salut pública. A més a tres d’ells se’ls imputa un delicte de pertinença a organització criminal i a un, un delicte d’associació il·lícita.

Les investigacions es van iniciar quan els agents van tindre coneixement que un home podria dedicar-se a la venda de substància estupefaent des d’un establiment recreatiu situat en la localitat valenciana de Gandia.

Després de nombroses perquisicions es va establir un dispositiu de vigilància en els voltants del centre, podent observar com un empleat utilitzava una caseta prefabricada que formava part de les instal·lacions per a realitzar la venda de la droga a la menuda.

Així mateix, van comprovar com el mateix lloc servia també com a punt de proveïment i venda de la droga per part dels proveïdors al sospitós, després d’observar com un d’ells acudia a una cita amb ell per a subministrar-li la substància estupefaent, acompanyat de la seua parella sentimental i les seues dues filles de poca edat per a no alçar sospites. En altres ocasions, el sospitós es desplaçava a localitats pròximes a Gandia per a proveir-se directament de la droga.

A més, els investigadors van esbrinar que els proveïdors tenien la substància estupefaent oculta en un domicili d’una localitat valenciana on també mantenien una plantació de marihuana “indoor“.

Finalment, després de la plena identificació dels proveïdors, els agents, van practicar l’entrada i registre en els domicilis dels sospitosos, intervenint 217 plantes de marihuana, a més de 3.164 grams de la mateixa substància; 622 grams que sembla cocaïna; 17,64 grams d’haixix; 6.010 euros, quatre armes d’airsoft; 5 bàscules de precisió, i 4 telèfons mòbils, entre altres efectes.

Després de finalitzar les indagacions, els policies han detingut a cinc persones, quatre homes i una dona, un d’ells amb antecedents policials, com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública. A més a tres d’ells se’ls imputa un delicte de pertinença a organització criminal i a un, un delicte d’associació il·lícita.

Els arrestats han passat a disposició judicial, decretant l’ingrés a la presó de dos d’ells.

Articles relacionats