21.8 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

Desarticulada una organització criminal dedicada al tràfic de cocaïna

• Distribuïen la droga per diferents ciutats d’Espanya

• Els agents han intervingut deu quilos de cocaïna, així com diferents quantitats d’altres substàncies estupefaents, 21 telèfons mòbils, dues armes de foc, set vehicles i prop de 270.000 euros

• Hi ha huit individus detinguts a València, Barcelona i Madrid, quatre dels quals han ingressat a la presó provisional

• L’organització desarticulada -que comptava amb una estructura perfectament definida i jerarquitzada, els membres de la qual tenien un clar repartiment de funcions- adoptava fortes mesures de seguretat i utilitzava vehicles preparats per al transport de la droga

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal presumptament dedicada al tràfic d’estupefaents que, si bé estava assentada a la comarca valenciana de La Safor, operava distribuint la droga per diferents ciutats d’Espanya. Hi ha huit individus detinguts a València (5), Barcelona (2) i Madrid (1), quatre dels quals han ingressat a la presó provisional. Els agents han intervingut deu quilos de cocaïna, així com diferents quantitats d’altres substàncies estupefaents, 21 telèfons mòbils, dues armes de foc, set vehicles i prop de 270.000 euros.

La investigació va començar quan els investigadors de la comissaria de Gandia van tindre coneixement de l’existència d’un grup d’individus, assentats a la comarca valenciana de La Safor, que presumptament s’estaria dedicant a l’adquisició de grans quantitats de substància estupefaent –concretament cocaïna- per a després distribuir-la entre una àmplia xarxa de clients.

Amb l’avanç de les perquisicions, els agents van constatar els fets comprovant, a més, que l’activitat delictiva dels investigats no se centrava exclusivament en la comarca on estaven assentats sinó que s’ampliava a altres ciutats d’Espanya.

Organització perfectament estructurada i jerarquitzada amb un clar repartiment de funcions entre els seus membres

L’organització desarticulada -que comptava amb una estructura perfectament definida i jerarquitzada, els membres de la qual tenien un clar repartiment de funcions- adoptava fortes mesures de seguretat i utilitzava vehicles preparats per al transport de la droga. Al capdavant dels narcotraficants hi havia un responsable que encomanava a la resta d’integrants les labors de trasllat, custòdia i cobrament de les substàncies estupefaents.

D’altra banda, els investigats adoptaven fortes mesures de seguretat tant en els seus contactes com en les seues cites amb altres individus relacionats amb el tràfic d’estupefaents. Així mateix, els vehicles que utilitzaven per als transports de la droga disposaven de sistemes ocults de magatzematge o “caletas”, amb l’objectiu d’evitar que fora descoberta i intervinguda en possibles controls policials.

Intervinguts deu quilos de cocaïna i prop de 270.000 euros

Una vegada acreditat el modus operandi utilitzat per l’organització, així com les funcions desenvolupades per cadascun dels seus integrants i els possibles llocs de magatzematge i custòdia de la droga, els agents van organitzar un ampli dispositiu policial, que va comptar amb el suport de policies de les brigades de Madrid i Barcelona, i que va finalitzar amb la detenció de huit persones. A més, fruit dels registres practicats, van confiscar més de deu quilos de cocaïna, així com diferents quantitats d’altres substàncies estupefaents, dues armes de foc, 21 telèfons mòbils, set vehicles i prop de 270.000 euros, entre altres efectes.

Articles relacionats