Denuncien amenaces a la dona que va increpar al ministre de Foment en la visita a la zona de l’incendi

La presidenta de la urbanització Montepino, Lola Martín, i un dels afectats per l’incendi citat per l’agència Europa Press, Juan Díez, han denunciat «amenaces i telefonades anònimes» que estaria rebent la veïna que es va dirigir al ministre de Foment, José Luis Ábalos, durant la seua visita a la zona este dimarts 14 d’agost. La dona li va reclamar en aquell moment que «es comprometa i diga públicament» que va a concedir als propietaris dels habitatges «les subvencions que corresponen per zona catastròfica».

La denúncia s’ha fet pública en el context de l’anunci per part dels veïns de les urbanitzacions Montesol, Montepino i Las Cumbres de Gandia afectats per l’incendi de Llutxent, de la creació d’una plataforma que incloga a tots ells, per a «fer més força» i «guanyar suports» amb l’objectiu que se’ls atorguen ajudes amb les quals puguen reparar els danys causats pel foc: «No ens anem a rendir de cap manera».
Així s’ha manifestat la presidenta de la urbanització Montepino, Lola Martín, qui formarà part d’aquesta plataforma que, presumiblement, es constituirà dimecres i en la qual s’inclouran «dues o tres persones» de cada urbanització.
«Ens ajuntem per a fer més força, guanyar suports i que ens ajuden. No ens anem a rendir de cap manera, encara que estem cansats, farts i sols», ha lamentat Martín, qui ha incidit en les seues reivindicacions davant «la falta» d’efectius de bombers, Policia i Guàrdia Civil que els avisaren que havien de desallotjar els seus habitatges.
La presidenta de la urbanització ha criticat que van eixir de les seues cases amb un «núvol de pols» per l’avís d’un veí. «No es podia respirar, ens en vam anar perquè ens va avisar un veí, sinó ens quedem allí dins», ha assenyalat, a més de lamentar que l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, es «pose medalles»: «Que li les lleven», ha asseverat.
«Ens consideren milionaris, una elit, serem una elit que treballa tots els dies. Tots treballem», ha reivindicat Martín, qui ha assenyalat que no volen que els boscos es replanten amb pins perquè són «bombes», per la rapidesa amb la que es propaguen les flames entre arbres d’aquesta espècie.
En la mateixa línia s’ha manifestat un altre dels afectats, Juan Díez, qui ha afirmat que a través de l’associació aniran demanant responsabilitats a «tots els nivells: local, provincial i nacional».
«Volem anar per via penal per a obtenir informació relativa al dimarts -quan van ser desallotjats alguns veïns d’aquestes urbanitzacions-, i després presentar una demanda col·lectiva pel civil», ha indicat.
Díez ha sostingut que eixe dia hi havia «descoordinació» en el lloc de comandament. «Ens van deixar totalment desemparats, es va dir que hi havia un desallotjament ben fet, però jo i més gent estàvem fins a al voltant de les 20.30 o 21.00 hores en les nostres cases i les flames van arribar a les 21.05 hores. Si no va haver-hi cap tragèdia personal ha sigut per sort, no per organització. A eixes hores no hi havia policia, ni bombers, ni Guàrdia Civil», ha criticat.

Et Pot Interessar