14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

Demòcrates Valencians reivindiquen el dret civil valencià

– Demòcrates Valencians rep al PNB per l’inici de la campanya electoral basca

– El portaveu de EAJ-PNB al Senat Jokin Bildarratz comparteix les reivindicacions contingudes en l’Agenda Valenciana i la recuperació del dret civil propi

La formació valencianista Demòcrates Valencians (DV) ha organitzat la visita a València del portaveu de EAJ-PNB al Senat Jokin Bildarratz, a 72 hores del començament de la campanya electoral basca. La posada en valor de l’Agenda Basca i la reivindicació del dret civil valencià han sigut directrius principals d’aquesta jornada de treball.

Ahir a primera hora del matí la delegació de DV encapçalada pel senador Bildarratz va ser rebuda pel President de les Corts Valencianes Enric Morera, el qual va incidir en el passat foral de l’autogovern valencià i en la vigència de les nostres institucions autonòmiques. Posteriorment el dirigent de EAJ-PNB va mantindre una reunió de treball a la Universitat de València (UVEG) amb la Associació de Juristes Valencians (AJV), encapçalada pel seu president José Ramón Xirivella i pel degà de la Facultat de Dret i director de la Càtedra de Dret Foral de la Generalitat Valenciana Javier Palao. En aquesta reunió se li ha donat trasllat al representant jetzale de la iniciativa de reforma legislativa per a la reintegració efectiva del dret civil valencià.

El portaveu de EAJ-PNB en la cambra alta, davant la celebració de les pròximes eleccions basques el 12 de juliol, ha ressaltat que els pilars fonamentals en què es basa la força del nacionalisme basc són l’aposta per l’estabilitat política, un horitzó de certesa per a la societat i l’estricte compliment de l’Agenda Basca. Prioritzar el benestar dels ciutadans i la confiança de les empreses ha possibilitat situar la taxa d’atur a Euskadi per davall del 10%.

Jokin Bildarratz, acompanyat pels dirigents de DV Lluís BertomeuAlfredo García-Petit i Roger Mira, ha mostrat el seu suport a les reivindicacions de l’Agenda Valenciana com a full de ruta per a arribar a acords entre totes dues formacions. L’enfortiment de l’autogovern i el reconeixement de la identitat pròpia són les directrius que marquen l’acció política del PNB, fent de la gestió eficaç i útil el seu objectiu principal en benefici de tota la ciutadania.

Articles relacionats