14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

23.979 estudiants es presenten a les proves d’accés a la universitat

– Les proves es celebraran els dies 7, 8 i 9 de juliol

– 22.470 alumnes matriculats han cursat Batxillerat i 1.509 procedeixen de cicles formatius

– Aquesta xifra suposa un augment significatiu respecte al curs anterior en 3.733 estudiants, la qual cosa representa un 18,4 per cent més

– Els alumnes i alumnes podran conéixer els seus resultats a partir del dia 17 de juliol per als quals es presenten a la primera convocatòria i a partir del dia 16 de setembre per als quals s’examinen en la convocatòria extraordinària

Un total de 23.979 estudiants matriculats en Batxillerat i cicles formatius es presentaran a les proves d’accés a la universitat (PAU) ordinàries del curs 2019-2020, que tindran lloc els dies 7, 8 i 9 de juliol.

Aquesta xifra suposa un augment significatiu respecte al curs anterior en 3.733 estudiants, la qual cosa representa un 18,4 per cent més. L’increment més notable es refereix a l’alumnat procedent de Batxillerat, atés que s’ha elevat en 3.329 alumnes més amb respecte els matriculats a les PAU del 2018-19. Així mateix, es produeix un augment en 404 alumnes procedents de cicles formatius que es presenten a les proves.

Del nombre d’alumnes matriculats, 22.470 accedeixen després d’haver cursat estudis de Batxillerat i 1.509 procedeixen de cicles formatius. D’altra banda, 14.230 dels aspirants són dones i els restants 9.749 són homes.

Proves d’accés a la universitat

La situació generada per la COVID-19 ha suposat l’adopció de mesures extraordinàries amb el principal objectiu de protegir la salut i seguretat de la ciutadania, contindre la progressió de la malaltia i reforçar el sistema de salut pública. Per això, la Comissió Gestora dels Processos d’Accés i Preinscripció en les Universitats Públiques del Sistema Universitari Valencià va modificar el calendari previst i va fixar unes noves dates per a la realització de les proves.

Per tant, les proves d’accés a la universitat (PAU) del curs 2019-2020 per a l’alumnat que estiga en possessió del títol de Batxillerat o de tècnic superior de Formació Professional, tècnic superior d’Arts Plàstiques i Disseny, o tècnic esportiu superior, se celebraran els dies 7, 8 i 9 de juliol, en convocatòria ordinària, i els dies 8, 9 i 10 de setembre, en convocatòria extraordinària.

En primera convocatòria, les notes s’entregaran el 17 de juliol i la revisió d’exàmens serà els dies 18, 20 i 21 del mateix mes. En el cas de la segona convocatòria, les notes s’entregaran el 16 de setembre i la revisió serà els dies 17, 18 i 21 del mateix mes.

Les notes definitives de la convocatòria ordinària seran publicades el 24 de juliol i les de l’extraordinària el 22 de setembre

Admissió universitats

D’aquesta manera, des de l’1 al 22 de juliol, poden participar en el procés de preinscripció tots els estudiants que s’hagen presentat a les proves d’accés a la universitat (PAU) de juliol, estudiants de cursos anteriors, estudiants titulats, estudiants de cicles formatius o estudiants estrangers.

Cal recordar que els estudiants majors de 25, 40 o 45 anys realitzaran la preinscripció universitària en la convocatòria extraordinària. Per a ells s’oferiran totes les places que els corresponguen segons els percentatges aprovats, garantint-los en aquest procés els mateixos drets que si ho hagueren fet en la convocatòria ordinària de juliol.

Els alumnes que no puguen presentar la sol·licitud de preinscripció a temps segons el termini establit, utilitzaran el mateix procediment que en cursos anteriors, dirigint-se directament a la universitat en la qual vulguen estudiar algun grau Universitari.

La publicació dels resultats de la prescripció tindrà lloc el 28 de juliol.

Per als alumnes que s’hagen presentat al setembre, la preinscripció s’obrirà el dia 14 i finalitzarà el 21 del mateix mes.

Les universitats hauran de comunicar quantes places han d’oferir en cadascuna de les titulacions que tinguen places sobrants.

Articles relacionats