12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Gandia espera repetir l’èxit del Programa d’Ecoturisme: #PlatjaNatura 2020

– Es tracta d’excursions guiades als espais naturals de Gandia durant els mesos de juliol i agost, de dimecres a divendres, amb eixides amb autobús, a les 19.00 hores, des de les Oficines d’Informació Turística de la Platja de Gandia (Far 1 i Far 2).

– Els espais naturals a visitar són el Paratge Natural Parpalló-Borrell i la Cova del Parpalló (els dimecres i alguns divendres), la Marjal (els dijous) i les Dunes de l’Auir (el primer i últim divendres de juliol i agost). L’activitat, amb una durada aproximada de 2h30, es complementa amb la degustació i possibilitat de compra de productes locals ecològics.

Alícia Izquierdo, regidora de Gestió Responsable del Territori: “L’any passat hi van participar més de 600 persones. I, enguany, li augurem molt d’èxit també, ja que des que s’obriren els espais naturals i els nostres centres d’interpretació després del confinament, les activitats que programa la Xarxa d’Infraestructures Verdes de Gandia estan omplint l’aforament”.

– Vicent Mascarell, regidor de Turisme: “La nostra oferta turística s’enriqueix quan remarquem el nostre patrimoni patrimonial i mediambiental. Aquest tipus d’iniciatives complementen el nostre destí de sol i platja, fan de Gandia una ciutat única i especial”.

– Les places són limitades i es requereix reserva prèvia. Les inscripcions es podran realitzar de manera presencial a les Oficines de Turisme de Gandia i Platja o telefònicament al 96 287 77 88. Les activitats han estat definides perquè es puguen desenvolupar amb les majors garanties de seguretat, d’acord amb les normatives dictades, i només es realitzaran si es poden complir amb les condicions sanitàries vigents.

El Departament de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia, amb la col·laboració del departament de Turisme, inicia l’1 de juliol el programa d’excursions i visites guiades als espais naturals del municipi. Una iniciativa que es consolida com a producte turístic de natura i que té com a objectiu donar a conéixer el patrimoni natural i cultural als turistes i visitants de la destinació.

“Es tracta de la sisena edició d’aquesta aposta de l’Ajuntament de Gandia, a través de l’àrea de Gestió Responsable del Territori, per l’ecoturisme, oferint al visitant un producte turístic vinculat a la natura, als nostres espais naturals. L’any passat hi van participar més de 600 persones. I, enguany, li augurem molt d’èxit també, ja que des que s’obriren els espais naturals i els nostres centres d’interpretació després del confinament, les activitats que programa la Xarxa d’Infraestructures Verdes de Gandia estan omplint l’aforament”, ha assegurat la regidora de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo.

El Programa d’Ecoturisme #PlatjaNatura es desenvoluparà durant els mesos de juliol i agost, de dimecres a divendres, amb eixides a les 19.00 hores des de les Oficines d’Informació Turística de la Platja de Gandia (Far 1 i Far 2).

Els espais naturals a visitar són el Paratge Natural Parpalló-Borrell i la Cova del Parpalló, la Marjal de Gandia i les Dunes de l’Auir.
El programa contempla la realització d’excursions amb autobús i acompanyats per guies qualificats, amb una durada de 2h30 aproximadament i la degustació de productes locals amb possibilitat de compra. El preu de les excursions serà de 5,00 € i de 3,00 € (per als participants de 7 a 12 anys i jubilats).

Els dimecres i alguns divendres, es visitarà el Paratge Natural Municipal del Parpalló- Borrell i la Cova del Parpalló, i els dijous la Marjal de Gandia, que consistirà en un recorregut guiat pels Ullals de la Perla i de l’Estany i pel Centre d’Interpretació.

El primer i últim divendres de juliol i agost, es realitzarà la visita guiada a la Platja i Dunes de l’Auir. Aquesta és l’única activitat que no inclou transport. El punt de trobada serà el Passeig Marítim Neptú amb avinguda del Nord de la Platja de Gandia. El preu de la visita guiada serà de 3,00 € i la reduïda de 2,00 €.

Les places són limitades, pel que es requereix reserva prèvia. Les inscripcions es podran realitzar de manera presencial a les Oficines de Turisme de Gandia i Platja o telefònicament al 96 287 77 88.

Per la seua banda, el regidor delegat de Turisme, Vicent Mascarell, ha assegurat que “la nostra oferta turística s’enriqueix quan remarquem el nostre patrimoni patrimonial i mediambiental. Aquest tipus d’iniciatives complementen el nostre destí de sol i platja, fan de Gandia una ciutat única i especial”.

“Les activitats programades han estat definides perquè es puguen desenvolupar amb les majors garanties, d’acord amb les normatives dictades, i només es realitzaran si es poden complir amb les condicions sanitàries vigents. Per a això, tots els participants hauran d’acceptar una Declaració de Conformitat que es facilitarà via on-line, en la que s’establiran una sèrie de recomanacions i protocols d’actuació que seran d’obligat compliment per a reduir qualsevol risc”, tal com ha explicat la responsable de l’empresa Ideari Coop., María José Martí, que gestiona #PlatjaNatura.

Articles relacionats