21.4 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Demòcrates Valencians reclama la transferència de competències de costes

– Les consultes a propietaris de xiringuitos fetes pel partit liberal evidencien que la inspecció que el Ministeri exerceix en terres valencianes no té res a veure amb el que es pot observar en altres autonomies que tenen transferida aquestes competències.

Els propietaris valencians de les concessions administratives d’instal·lacions desmuntables han vist com se’ls ha prohibit activitats com cuinar o muntar ombralls durant anys mentre a la Costa del Sol eren permeses. És una humiliació per al poble valencià continuar així. Les inspeccions del funcionariat de Madrid en els xiringuitos valencians són una humiliació i no tenen sentit.

Els valencianistes creuen que en aquests moments en què, malauradament, el COVID19 obliga a tancar els locals d’oci nocturn s’ha de revisar els criteris facilitant l’activitat diürna. Però això s’aconsegueix assumint la competència, apostant per l’autogovern valencià, com feren andalusos o catalans.

El partit liberal valencià denuncia l’obsessió en les inspeccions per retirar elements dels xiringuitos com puguen ser trams de passarel·les o la negativa a poder distribuir un nombre limitat de cadires i taules en l’arena.

DV es manifesten a favor de totes les mesures per eliminar qualsevol contaminació i advoca pel màxim respecte a la platja, flora i fauna protegida i, especialment les dunes, però consideren que moltes restriccions del funcionariat de. Madrid en terres valencianes pateixen d’arguments.

No s’entén com tenint una Conselleria de Medi ambient i la importància econòmica del turisme, el govern del Botànic suporta callat aquesta humiliació per al poble valencià.

Demòcrates Valencians exigeix la transferència de les competències per a autoritzacions d’activitats d’oci o aqüícoles, la inspecció i el règim sancionador. A més, la transferència deu fer-se prèvia valoració econòmica tal com es va fer a Andalusia el 2011, mentre el PPCV s’oblidava de la “clàusula Camps”.

Per als valencianistes liberals hi ha tres raons de pes per exigir la transferència. La primera és que l’administració valenciana és la que coneix i preserva millor l’entorn natural. La segona raó és que el fet de ser més una administració més propera facilitaria un diàleg, hui en dia impossible, entre els concessionaris o propietaris d’activitats i els responsables públics. I la tercera és que el poble valencià no és menys que altres i que tenim capacitat i voluntat de governar-nos millor nosaltres.

Articles relacionats