14.2 C
Gandia
Dijous, 2 febrer, 2023

La Confraria de pescadors del Grau de Gandia alliberarà les aigües de meduses

– Ajuntament de Gandia i Confraria de pescadors del Grau reediten l’acord per a recollir les meduses de les nostres platges en temporada estival

• 16 embarcacions pesqueres van iniciar les accions de neteja el 10 de juliol passat i fins al 12 de setembre.

• Alícia Izquierdo, regidora de Pesca. “Aquesta campanya ajuda a garantir la netedat de les nostres platges en temporada turística”.

• Miguel Ángel Picornell, president de la Junta de Districte del Grua: “Aquest conveni avantatja al sector pesquer pel perjudici econòmic causat per la crisi de la Covid-19 i al turístic perquè els usuaris de les nostres platges s’alliberen de les picades molestes”.

Un any més, l’Ajuntament de Gandia i la Confraria de Pescadors organitzen la campanya de recollida de meduses de les platges de Gandia al llarg dels mesos d’estiu. Les primeres barques que realitzen aquestes accions de neteja van eixir el 10 de juliol passat i finalitzaran el 12 de setembre.

Respecte de l’assignació d’embarcacions, la regidora de Pesca, Alícia Izquierdo ha explicat que el passat dijous 8 es va realitzar el sorteig, arran del qual 16 embarcacions pesqueres que s’han adherit a la campanya van fer 25 eixides en diferents torns, coordinades per la confraria.

Sobre la iniciativa, la responsable de Pesca ha agraït a la Confraria de Pescadors del Grau que un any més se sume a aquesta campanya que, a més a més, “ajuda a garantir la netedat de les nostres platges, pensant sobretot en la temporada turística”.

Per la seua banda, Picornell ha assegurat que “el conveni té molts avantatges per al sector pesquer i turístic: el primer, guanya uns diners extres molt necessaris després del perjudici econòmic causat per la crisi de la Covid-19. I segon, els usuaris de les nostres platges s’alliberen de les picades molestes de les meduses”.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats