El delegat del Govern diu no tenir constància de màfies que ocupen habitatges a Gandia

El PP de Gandia va denunciar este dimarts la prolifeció de màfies organitzades dedicades a l’ocupació il·legal de vivendes, amb persones que acudeixen a Gandia a delinquir,  i es van criticar la “passivitat” dels dirigents del govern local. El govern local ha anat a preguntar-li al màxim responsable de la seguretat a la Comunitar Valenciana, el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, aprofitant un acte que tenia este dimecres a Gandia.

«Ni hi ha màfies que ocupen vivendes il·legals a Gandia ni hi ha problemes de seguretat», ha conclòs el govern de Gandia després de fer la consulta al delegat del Govern, ha constatat en la seua visita a les obres de l’accés sud del port de Gandia que no té informació “sobre l’existència de màfies a la ciutat” tal i com va denunciar el PP local.

En este sentit, el delegat del Govern també ha insistit que han de ser els propietaris qui denuncien al jutjat l’ocupació il·legal de l’habitatge, i el mateix jutjat qui decrete l’orde de desallotjament.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha donat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i ha negat rotundament que a Gandia hi haja augmentat els índexs de delinqüència, els punts de droga i les xarxes de prostitució. “La Policia Local, Nacional i Guàrdia Civil tenen una coordinació absoluta. Tenim competències distintes, però tots treballem per solucionar els problemes de la ciutadania. No hi ha res oficial que diga que ha augmentat la delinqüència o que hi haja presència de màfies de prostitució o de venda de drogues. No hi ha cap problema de seguretat en la nostra ciutat”, ha argumentat Morant.

La màxima autoritat municipal ha expressat que Gandia continua tenint índexs de seguretat que diuen que és segura, per la qual cosa demana responsabilitat al PP, perquè “la seguretat no s’ha d’utilitzar per a fer mala política ni per a mentir a la ciutadania”.

Respecte a les declaracions del portaveu del PP, Víctor Soler, qui va acusar l’alcaldessa de fomentar l’ocupació il·legal de pisos en Gandia, Morant ha contestat que Soler, “dins de la seua hipocresia, coneix les competències de cada u, i ni el tema d’estupefaents ni de delinqüència ni de prostitució n competència del govern local, encara que això no significa que no ens involucrem ni ajudem a qui sí n competents”.

Pel que fa al padró, Morant va ser molt clara: “S’està complint escrupolosament la llei vigent, per tant no hi ha cap empadronament fora del control normal de la llei i del govern municipal”. En definitiva, Morant ha conclòs: “Gandia és segura i ho és gràcies a la col·laboració de totes les forces de seguretat”.

Et Pot Interessar