8 C
Gandia
Diumenge, 5 febrer, 2023

 Definitivament la Cursa de la dona Vicky Foods s’ajorna fins a l’any 2021 

– El CA Safor Teika ajorna l’edició de 2020 de la Cursa de la dona Vicky Foods per l’epidèmia de coronavirus

– L’actual situació sanitària tampoc permet celebrar-la en l’últim trimestre d’enguany, com era voluntat de l’organització quan es va haver d’ajornar a mitjan març davant l’esclat de la pandèmia.

– Els dorsals de 2020 seran vàlids per a la pròxima edició. La carrera anava a celebrar-se el 29 de març.

El Club d’Atletisme Safor Teika, organitzador de la Cursa de la dona Vicky Foods, ha comunicat oficialment que l’edició de 2020 queda ajornada a l’any que ve, a causa de l’epidèmia de coronavirus. L’actual situació sanitària tampoc permet celebrar-la en l’últim trimestre d’enguany, com era voluntat de l’organització. El passat 12 de març el club comunicava que la tretzena edició de la carrera, prevista per al diumenge, 29 de març, es deixava en suspens davant l’esclat de la pandèmia i després de la posterior declaració de l’estat d’alarma per part del Govern central.

“Quan la carrera es va ajornar tot estava a punt per a la seua celebració, el pla d’entrenaments gratuïts, on va participar més d’un centenar de dones, pràcticament havia acabat, s’havien repartit samarretes d’entrenament, s’havia encarregat a impremta la revista, anava a celebrar-se la Fira de la Corredora en la plaça del Prat, la cartelleria i infraestructures estaven llestes i, en definitiva, l’organització ja havia incorregut en una sèrie de despeses molt importants, per la qual cosa ni la suspensió en aquell moment ni la d’ara han sigut decisions fàcils, però pensem que és la millor opció en benefici de la salut pública”, assenyala la gestora esportiva del club, Brega Balada.

L’organització confia a celebrar la pròxima edició al llarg de 2021. Les inscripcions realitzades fins a aquest moment continuaran sent vàlides. Una altra facilitat que dona el club és que, quan s’òbriguen les inscripcions per a la Cursa de l’any que ve, les corredores que no puguen participar podran canviar les dades del seu dorsal pels d’una altra participant.

La carrera es va interrompre en el seu primer tram d’inscripció, quan els dorsals tenien un preu de 5 euros, més 1 euro solidari. La samarreta tècnica oficial continuarà sent la mateixa.

Pel que respecta a la causa solidària, aquesta continuarà sent la de recaptar fons per a la investigació en esclerosi múltiple que desenvolupa l’Hospital La Fe de València, mitjançant l’aportació que abona la corredora amb cada inscripció. Aquest estudi científic pretén detectar biomarcadors per a millorar el diagnòstic i la qualitat de vida d’aquesta malaltia, que afecta majoritàriament dones.

“Agraïm, una vegada més, la comprensió i el gran suport rebut després d’aquestes difícils decisions, tant de les dones que anaven a participar com dels patrocinadors i institucions públiques, i esperem comptar amb el seu suport en el futur, quan tot passe i puguem organitzar una altra vegada carreres populars, sempre que les autoritats sanitàries ens ho permeten”, va concloure Brega Balada.

Articles relacionats