9.6 C
Gandia
Dissabte, 28 gener, 2023

La Safor es troba en una clara fase d’expansió de la pandèmia de la Covid19

– A l’Hospital Comarcal Francesc de Borja es troben 28 persones ingressades per coronavirus, 4 més que ahir

Segons  informació del Departament de Salut de la Safor es confirma la tendència d’augment de la pressió hospitalària, ja que, en aquests moments,  es troben ingressades un total de 28 persones, 23 reben assistència a la planta Covid, i 5 necessiten els tractaments a la Unitat de Vigilància Intensiva, amb un increment de dos pacients a planta i dos més en l’UCI en les últimes 24 hores.

Respecte al nombre de nous contagis les dades oferides són més baixes que les que s’anaven donant, en aquest cas, la xifra de nous contagis de les últimes 24 hores és de 38, però encara són molt altes i demostren l’expansió de la pandèmia a la Safor.

Tancament perimetral de la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar ahir el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana durant set dies. Les preocupants últimes dades amb ascens dels contagis, ingressos i defuncions, van provocar que la reunió del cap del Consell amb la responsable de Sanitat, Ana Barceló, concloguera amb la decisió del cap del Consell de la clausura per a evitar la mobilitat entre la Comunitat Valenciana i altres regions, a més d’altres restriccions en 34 municipis del territori que presenten una taxa d’incidència preocupant.

Una mesura que entra en vigor des d’aquest divendres a les 12 del migdia i que suposa una de les últimes barreres de protecció per a evitar arribar a una reedició del temut confinament ja han adoptat en països com França i Alemanya.

Coronavirus Comunitat Valenciana

– La Comunitat Valenciana suma 1.529 nous casos de coronavirus i 856 altes

– El 41,7% de les persones contagiades tenen una edat entre 35 i 64 anys

Barceló assenyalava que la mitjana d’ocupació en planta hospitalària amb pacients Covid se situa en el 10,9% en el conjunt dels centres, mentre que en l’UCI és del 24,2%. La consellera també va destacar que, el 69,6% dels brots de coronavirus que hi ha en l’actualitat en la Comunitat Valenciana són d’origen social, la qual cosa suposa un augment de tres punts “en menys d’una setmana“.

La Comunitat Valenciana ha registrat en l’última jornada 1.529 casos confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens, que situen la xifra total de positius en 60.125 persones.

Des de l’última actualització s’han registrat 856 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa hi ha actius 11.125 casos, la qual cosa suposa un 15,86% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.112 persones ingressades, 163 d’elles en UCI.

D’altra banda, s’han registrat 14 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions és de 1.815 persones.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 1.372.022.

Articles relacionats