19.6 C
Gandia
Dissabte, 3 juny, 2023

Declaració Institucional de l’Alcalde Vilallonga, Domingo Garcia, al voltant de les Festes

– L’Alcalde de Vilallonga ha comunicat en primera persona la situació de les Festes del Poble

Aquest Estiu serà diferent de tots els estius de la nostra vida. Com ho ha estat també la Primavera, amb la presència de la COVID-19, que ha portat a l’anul·lació o trasllat d’actes i festes tan entranyables i populars com la pasqua, les comunions, l’estora de la capella, el corpus, la setmana cultural i esportiva…

I la necessitat, davant les perspectives, d’anul·lar també les Festes d’Agost i les Festes Patronals d’Octubre i els Moros i Cristians.

Després de diverses converses i reunions hem arribat a un acord amb les festeres i festers de l’Aurora, el Cristo i la Mare de Déu de traslladar les festes d’Octubre 2020 a l’Agost del 2021.

No ens quedava altra. Però de segur que, quan arribe l’hora, se celebraran amb la mateixa màgia i intensitat com si foren les dates oficials.

Per la seua banda, les Majoralesses de la Mare de Déu de la Font passejaran la venerada imatge els dies 13-14-15 i 16 d’Agost per tots els carrers del poble. No es tracta de processons tal com les coneixem, sinó d’una eixida de la Imatge pel poble acompanyada sols per músics, portadors i Majoralesses. No es podrà acompanyar la comitiva en cap cas, i no farà falta, ja que serà la Mare de Déu qui passe per davant de casa vostra.

A banda, el dia 16 festivitat tradicional de Sant Llorenç, tampoc no es podrà festejar normalment amb la tradicional processó ni la revetlla del barri de Cais, però sí que convidem al fet que la gent isca a sopar davant de sa casa i que gaudisca de la fresca i faça barri.

El dia 17, festivitat de la Mare de Déu de la Font, es farà un Concert de Passacarrer a càrrec de l’AM de Vilallonga, on s’interpretaran obres curtes en diferents llocs del poble: la festa és al carrer. Després es dispararà un castell de focs artificials al lloc habitual. Serà un castell disparat de manera que es puga veure millor des dels terrats del poble.

Són temps durs que ens ha tocat passar, però cal mirar endavant, on de segur està ja més prop l’arribada a la normalitat.

Una abraçada del vostre Alcalde, Domingo Garcia i Perez

Articles relacionats