23.9 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

Daimús continua apostant per l’educació pública, l’escola de la població i l’ajuda a les famílies

 

– Daimús beca als alumnes de la població amb un total de més de 40.000 €

– Javier Planes, alcalde de l’Ajuntament de Daimús ha anunciat també que dotaran a totes les aules del col·legi de la localitat amb una tauleta tàctil i un ordinador

–  Les beques aniran destinades al material escolar i també per a estudis superiors

L’alcalde de Daimús, Javier Planes ha anunciat una sèrie de beques per als alumnes de la població, des de xiquets i xiquetes que van a l’escoleta fins als que estan cursant estudis superiors. Les ajudes del material escolar es concedeixen exclusivament per a la compra de llibres/tauletes i llicències d assignatures digitals/ material escolar. Poden sol·licitar la beca per a material escolar tots aquells pares i mares dels fils i les filles els quals estiguen cursant qualsevol curs de l’escoleta municipal la Milotxa, ESO, batxiller, cicle formatiu de grau mitjà i/o superior, i que estiguen empadronats a Daimús almenys des de l’1 de gener del 2022. Les ajudes són: escoleta la Milotxa: 50% dels llibres, educació infantil: 75 €, educació primària: 35 €, ESO: 50 euros. Per a batxiller, cicle formatiu de grau mitjà: 100 euros i per cicle formatiu de grau superior: 120 euros.

L’alcalde, Javier Planes, ha afirmat que Daimús continua apostant per l’educació pública, per l’escola de la població i per l’ajuda a les famílies, ja que no podem permetre que cap xiquet o xiqueta deixe els seus estudis per falta de recursos.

Així mateix, Planes ha anunciat que el consistori municipal dotarà amb una tauleta i un ordinador cada aula del col·legi públic Rafael Noguera. Una quantia que ascendeix a més d’11.000 €. L’alcalde afirma que és necessari començar a digitalitzar les aules del col·legi, ja que és el futur més immediat i així tots els alumnes tenen altres recursos per a continuar aprenent.

Beques

Quant a les beques d’estudis universitaris, superior i Escola Oficial d’Idiomes (a partir del certificat B2), matriculats en centres públics s’ha d’estar empadronat en Daimús amb dos anys d’antiguitat i no superar els següents ingressos: següents límits de renda o els inferiors que establisca el Ministeri competent en matèria d’educació: 1 membre 14.112 €, 2 membres 24.089 €, 3 membres 32.697 €, 4 membres 38.831 €, 5 membres 43.402 €, 6 membres 43.853 €, 7 membres 50.267 € i 8 membres 53.665.

Aquests alumnes tindran una dotació econòmica d’estudis superiors amb desplaçament superior a 35 km de 500 €, estudis superiors amb desplaçament inferior a 35 km de 250 €, estudis Escola Oficial d’Idiomes a partir del certificat B2 de 100 €

– Els documents justificatius de les despeses subvencionables (factures, liquidació de matrícula, justificants bancaris de transferència, etc.) hauran d’aportar-se abans del 31 d’octubre de 2022.

Articles relacionats