15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Curs gratuït de condicionament integral i pelvià en l’aigua per a embarassades

Va dirigit a dones a partir de la setmana 27 de gestació i té lloc un dia a la setmana en el centre esportiu El Vaig moldre de Miramar

– Dues matrones del Departament de Salut de Gandia ofereixen un curs gratuït de condicionament integral i pelvià en l’aigua per al part (AIPAP) dirigit a dones embarassades a partir de la setmana 27 de gestació.

Liliana Blay Mengual i Mayte Anduig Viñarta, matrones titulades formades en el mètode AIPAP, han posat en marxa aquesta iniciativa de manera altruista per a facilitar el part a les gestants del Departament, i comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Miramar.

Les sessions es realitzen un dia a la setmana, que pot ser dimecres o divendres, en horari de 12.30 a 13.20 hores en la piscina del centre esportiu El Vaig moldre de Miramar.

El principal objectiu del mètode AIPAP és millorar la condició física general de l’embarassada i condicionar la pelvis treballant tots els músculs, lligaments i tendons que intervenen en els moviments i postures que faciliten el part.

Entre els seus beneficis es troben l’augment de la possibilitat de tindre un part normal en un 96%; la millora de la força, l’elasticitat i la flexibilitat, i la reducció del risc de problemes en l’embaràs com la diabetis i la hipertensió gestacional.

A més, estimula el desenvolupament cerebral del bebé, alleuja les molèsties típiques de l’embaràs com la ciàtica i el dolor lumbar, i augmenta l’alliberament d’endorfines, proporcionant benestar a la gestant i al bebé. Tot això es deu, entre altres motius, al fet que la flotació que proporciona l’aigua afavoreix la llibertat de moviments i la flexibilitat.

El programa consta de deu sessions en les quals es treballa un aspecte específic de l’AIPAP: capacitat aeròbica, elasticitat, força i coordinació respiratòria. No és necessària una preparació prèvia ni saber nadar, i la gestant pot realitzar les sessions fins al final de l’embaràs.

Les persones interessades a participar han d’escriure un correu electrònic a inscripcionespiscina@gmail.com indicant les seues dades personals, SIP, probable data de part i número de telèfon.

Articles relacionats