19.3 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

“Cultura als Barris” s’estrena a Roís de Corella

– El cicle musical del programa “Cultura als barris” s’estrena a Roís de Corella

– El dissabte 29 de febrer, a partir de les 19.30 h, al skatepark.

– Hi actuaran: “Las hijas de la Cumbia” i dos dels grups locals que formen part de la borsa de grups “Emergents” del departament de Cultura, Holistiks Group i Entreparèntesi.

Cultura als barris Rois de Corella musicaContinua el projecte de Cultura als Barris del departament de Cultura de l’Ajuntament de Gandia. El regidor delegat de l’àrea i president de la Junta de Districte de Roís de Corella, Nahuel González, acompanyat d’Andreu Todolí (guitarrista i veu) i Victor Boscà (bateria) del grup Entreparèntesi, i Curro Albi (guitarrista) de Holistiks Group, ha presentat aquest matí el primer dels concerts que es desenvoluparà dintre la iniciativa cultural.

Així, el concert tindrà lloc dissabte 29 de febrer al skatepark de Roís de Corella a partir de les 19.30 hores. Hi actuaran “Las hijas de la Cumbia” i Holistiks Group i Entreparèntesi, dos dels grups locals que formen part de la borsa de Grups Emergents creada pel mateix departament de Cultura i que continua oberta.

González ha destacat els objectius del programa “Cultura als barris”, “per a descentralitzar la cultura i portar-la als districtes de Gandia, fora dels habituals contenidors culturals i per altra banda, fer valdre la creació artística local i la música en valencià”.

Entreparèntesi és un grup de rap de vessant electrònica amb lletres, tot i que abstractes, molt directes. El grup, que nasqué el 2013, barreja drum&bass amb tocs de breakfeat i estructures poc convencionals. “Cal agrair plataformes com Emergents, perquè donen veus als grups locals que necessitem suport”, ha assegurat Boscà.

Holistiks Group es va crear el 2017 i el seu estil és un rap fusionat amb estils de blues, funk, rock, soul i jazz. Tots els components del grup són de Gandia. “Quan comences és difícil entrar al circuit i donar-te a conéixer, per això aquesta oportunitat és d’agrair”, ha expressat Albi.

En els concerts de Cultura als Barris es garantirà la presència de dones músiques. És el cas de Las Hijas de la Cumbia, un grup format per Maca i Ale que ofereixen un viatge sonor a través de Llatinoamèrica, amb la vibració de la cúmbia com a base i que al mateix temps es fusiona amb altres ritmes com el reggea, el hip hop i el ska.

Articles relacionats