Creu Roja s’adjudica per 1’2 milions el servei de salvament a les platges d’Oliva durant quatre anys

L’organització Cruz Roja s’encarregarà de dur a terme l’operatiu de Salvament, Socorrisme i Primers Auxilis a Oliva aquesta temporada 2018. L’ajuntament d’Oliva ha adjudicat el servei a aquesta organització per haver oferit l’oferta més avantatjosa en matèria econòmica i, a més, incloure el màxim pel que fa a millores en bany adaptat, campanyes de sensibilització i repartiment de polseres infantils per a evitar pèrdues. El contracte s’ha adjudicat per a cobrir el servei durant 4 temporades, amb un cost total (IVA inclòs) d’1.203.000 euros. 
El primer període de vigilància coincideix amb la Setmana Santa i està actiu des del Dilluns Sant fins al Dilluns de Pasqua, tots dos inclosos, en horari d’11 del matí a 7 de la vesprada. Així mateix, la zona de cobertura en Setmana Santa s’àmplia. A més de les platges de Pau Pi i Aigua Blanca, com a novetat també comptaran amb servei de vigilància en aquests dies festius les platges d’Aigua Morta i Terranova-Burguera.
En relació als recursos materials i humans, en les platges de Pau Pi i Aigua Blanca es compta amb una Posta Sanitària base, una ambulància, un vehicle d’intervenció ràpida, un quad i una moto nàutica. En matèria de personal desenvolupen l’operatiu de vigilància, socorrisme i primers auxilis en aquestes dues zones un responsable de posta, un patró de vehicle nàutic, dos socorristes, un conductor de quad, dos tècnics d’emergències sanitàries i un infermer. Pel que fa a la platja d’Aigua Morta es compta amb un punt de vigilància de proximitat i desenvolupen la seua activitat un patró de vehicle nàutic, un conductor de quad i dos socorristes. Comptaran amb un quad i una moto nàutica. D’altra banda, en la platja de Terranova-Burguera es compta amb un punt de vigilància de proximitat i dos socorristes. 
El segon període de servei de Salvament i Socorrisme es desenvoluparà en la temporada pròpiament estival, de juny a setembre. Durant els 26 dies del període de temporada baixa, al juny i setembre, al servei habitual que s’estava prestant en les platges de Pau Pi, Aigua Blanca, Aigua Morta, Rabdells i les Deveses s’incorpora el nou punt de vigilància de proximitat en la platja de Terranova-Burguera, amb dos socorristes. Durant els 62 dies de temporada alta, al juliol i agost, al servei habitual prestat en totes les platges s’incorporen dos nous punts de vigilància de proximitat, un en la Platja Terranova-Clotal, amb dos socorristes i un altre en la platja Aigua Morta, amb altres dos socorristes.

Et Pot Interessar