Construir la Sostenibilitat arriba a l’alumnat de Ciències Ambientals del Campus de Gandia

  • Els alumnes han  pogut escoltar una exposició de la problemàtica dels RCD i espais degradats i les propostes de la plataforma.

Aquesta setmana la Plataforma Construir la Sostenibilitat ha explicat el seu projecte a l’alumnat del 4t curs de Ciències Ambientals del Campus de Gandia de la UPV. El professorat va considerar interessant l’activitat i propostes de l’associació i va convidar al seu representant, Tomàs Ferrandis, a fer una xarrada a l’alumnat de l’assignatura de Gestió de Materials i Energia.

En la seua intervenció, Ferrandis va començar exposant el model ideal de gestió de residus basat en l’economia circular a partir d’un model d’ordenança municipal que seria l’instrument fonamental. Aquesta part de la intervenció va servir per a repassar els conceptes bàsics sobre la valorització de RCD en forma d’àrids reciclats i el seu ús posterior tant en l’obra com en la restauració ambiental i la situació actual a la comarca.

La segona part de la intervenció, el representant de Construir la Sostenibilitat va exposar l’estratègia iniciada per l’associació per a conseguir que els projectes d’obra municipals es redacten, es traguen a concurs i s’executen seguint criteris ambientals. Una estratègia que està sent acceptada de forma unànime per tots els grups polítics municipals, fet que va agrair Ferrandis.

Per tancar la intervenció, es va parlar de la problemàtica de les pedreres abandonades així com els abocadors i la necessitat d’una inversió pública per restaurar-los. Ferrandis va posar com a exemple l’abocador d’Andilla que la Conselleria va restaurar l’any 2018. L’alumnat va mostrar interés i ha participat en una xarrada que ha estat molt ben valorada per la professora que imparteix l’assignatura, Maria Teresa Sebastià Frasquet i en la que aquests dies s’estava donant el tema dels RCD precisament.

Tomàs Ferrandis ha volgut destacar que «des de Construir la Sostenibilitat volem agrair moltíssim la invitació, entenem sincerament que una vegada més el Campus de Gandia demostra voluntat en actualitzar i ampliar els coneixements de l’alumnat al mateix temps que s’implica en la vida de la comarca. I la nostra predisposició a la col·laboració amb el món educatiu en general«.

Et Pot Interessar