18 C
Gandia
Divendres, 24 maig, 2024

‘MIRA, Fira Valenciana d’Arts al carrer’ convertirà Gandia en el punt de referència nacional de les arts escèniques de carrer

– La iniciativa es desenvoluparà del 27 al 29 de març i donarà a conéixer a públic en general i professionals de sector les últimes tendències del sector

La Fira naix amb la intenció de ser un referent en l’àmbit nacional d’aquest tipus d’arts i té com a objectius, prendre el pols a l’actualitat de les arts escèniques de carrer d’àmbit valencià, estatal i internacional; dinamitzar el mercat valencià de les arts escèniques de carrer; generar complicitats amb altres festivals per desenvolupar circuits per a les arts escèniques de carrer; i propiciar l’intercanvi i la reflexió entre professionals (companyies, programadors, distribuïdors, etc.) al voltant de les arts de carrer, a més d’oferir durant tres dies un ampli ventall d’actuacions al públic en general i als professionals de sector.

És un projecte il·lusionant, Gandia ja té una llarga experiència en aquest tipus d’activitats gràcies a la Fira i festes i ara, la intenció és fer un pas més que ens convertisca en un referent entre els professionals de sector” va afirmar Muñoz qui ha informat que la Fira s’iniciarà coincidint amb el Dia Mundial de Teatre i es desenvoluparà en diversos punts de la ciutat al llarg de tres dies.

Per la seua banda, Domingo Martínez, director artístic de MIRA, ha explicat que “volem motivar els programadors estatals al fet que vinguen a la Fira per veure espectacles que també estaran oberts al públic en general” “Volem construir la Fira per donar a conéixer nous espectacles i les noves tendències en aquest àmbit” “Creiem que aquesta iniciativa tindrà molt èxit, ja que les altres fires que se celebren estan molt especialitzades en determinat tipus d’espectacles i la nostra intenció és obrir-la a un major àmbit. Serà una oportunitat per a moltes companyies que podran acudir a Gandia a mostrar el seu treball a espectadors i professionals”.

En total seran 10 les companyies, que seran seleccionades per un jurat especialitzat, les que realitzaran els seus espectacles durant els dies de la Fira a les quals caldrà sumar altres quatre que serviran de referència per als professionals, va explicar Martínez qui ha destacat que “a mesura que cresca la importància de la Fira, la nostra intenció és anar creixent i augmentant la quantitat de companyies que participen“.

Per la seua banda, Joanjo Payà va explicar que es tracta d’un model mixt de Fira oberta al públic i els professionals. “Aquest tipus d’iniciatives serveixen per a valorar els espectacles i fer valdre el treball que es realitza”.

El tècnic municipal ha explicat que la convocatòria per a les companyies que vulguen participar s’iniciarà dilluns que ve i que estarà oberta durant dos mesos. Posteriorment, a partir del 27 de desembre se seleccionaran entre totes les propostes presentades aquelles que s’adapten més a la idea de festival que es pretén posar en marxa.

Amb aquesta iniciativa vam omplir un buit que no existeix en l’àmbit de la Comunitat Valenciana i que es desenvolupa a tot l’Estat en unes poques ciutats molt concretes”.

Les companyies interessades a participar podran realitzar la seua inscripció a: https://mira.gandia.org/es/

Articles relacionats