17.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Conferència “Entre mariners i ballesters. La Marina de Guerra de la Corona d’Aragó…”

– Les campanyes mediterrànies de la Corona d’Aragó en el monestir de Santa Maria de Valldigna  
Monestir de Valldigna Turisme Simat

Dins del cicle de divulgació històrica de la Corona d’Aragó preparat pel Grup Harca per a la programació cultural que la Generalitat Valenciana i la Mancomunitat de la Valldigna organitzen al Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna al llarg del 2022, aquest cap de setmana, el dissabte 11 de juny de vesprada, el doctor en Història Medieval pel CSIC i la Universitat de Barcelona Pol Junyent impartirà la conferència “Entre mariners i ballesters. La Marina de Guerra de la Corona d’Aragó en temps d’Alfons el Magnànim (1416-1458)”, sobre els estols navals que van protagonitzar la gran expansió mediterrània dels reis aragonesos en època d’Ausias March i Joanot Martorell.

En concret, Junyent tocarà molts diversos temes relacionats amb les flotes de la Corona d’Aragó: quina classe de vaixells les componien, com i on es construïen, com s’enrolaven els mariners i els combatents, de quins llocs provenien, o quines relacions socials i culturals s’hi establien. A més a més, parlarà amb detall de l’armada organitzada pel rei Alfons el Magnànim entre 1430 i 1432 contra l’illa tunisiana de Djerba, preludi de les campanyes d’ocupació del Regne de Nàpols, que poc després esdevindria el principal territori de la Corona d’Aragó i el lloc on, per exemple, Enyego d’Àvalos va escriure la seua novel·la Curial e Güelfa.

L’acte serà a les 19:30 hores a l’almàssera del monestir, a Simat de la Valldigna, i l’entrada serà lliure, amb reserva prèvia per telèfon o Whatsapp al número 659 388 078.

Articles relacionats