CONCENTRACIÓ I MANIFEST A GANDIA EN DEMANDA DE RESPECTE A LA DIVERSITAT SEXUAL

Representants de la corporació local i dels col·lectius LGTBI de Gandia han llegit este dimarts un manifests de condemna de les actituds contra la diversitat sexual, i han reclamant una ciutat rica en diversitat, que defense els drets humans. L’agressió per LGTBIfòbia ha d’estar considerada com a violència, denunciada i rebutjada per la societat i els seus poders públics. Amb aquesta declaració d’intencions han celebrat els col•lectius CLGS i Independence Gay Asociación, una concentració este dimarts a les portes de l’Ajuntament de Gandia, amb la lectura d’un manifest reivindicatiu, amb motiu de la commemoració del 17 de maig, Dia Mundial contra la LGTBIfòbia.

 

La vicealcaldessa, Lorena Milvaques ha explicat que des de l’inici de la nova legislatura, la creació d’un departament específic, amb nom propi, per a la Diversitat ha estat una demostració de la voluntat real i ferma de treballar en les polítiques LGTBI, i ha anunciat la creació del Consell Municipal de la Diversitat, al si del qual naixerà el primer Pla Municipal de la Diversitat que incloga, a l’àmbit local, totes les mesures previstes en la legislació vigent contra tota la discriminació per orientació sexual, identitat de gènere (i/o la seua expressió) i diversitat familiar, amb la finalitat d’eradicar de la nostra societat qualsevol tipus de LGTBIfòbia en l’àmbit familiar, escolar, laboral, social i/o polític. “Volem col•laborar amb tots els mitjans necessaris amb l’educació i la sensibilització social pel reconeixement de la igualtat social i real i el respecte als drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals. Volem incloure la diversitat afectivo-sexual i familiar com a tema en els programes de formació del personal municipal, especialment als cossos de seguretat locals”. També s’instarà a la Generalitat que s’accelere l’aprovació de la Llei contra la LGTBIfòbia, a pesar que ja està treballant al respecte, entre reivindicacions.
Per la seua banda, el president de CLGS Safor, Javier Argento, ha exigit a l’administració local mesures reals durant tot l’any contra la LGTBIfòbia, “perquè la lluita ha de ser constant. Cal major educació en les escoles, instituts, universitats, per tal d’ensenyar a conviure en diversitat. Nosaltres també estem fent campanyes per conscienciar la societat. Hem fet, per exemple, la primera guia contra la LGTBfòbia a l’àmbit rural…”. A més, el pròxim 19 de maig, a les 19 h, i a la Sala B de la Casa de la Marquesa, han programat la taula rodona: Què fer en cas t’ atac LGTBfòbic? Al carrer i a l’escola, a càrrec de Raquel Ibáñez, fiscal de delictes d’odi a Gandia i Francisco Escolona, psicòleg del IES Veles e Vents. També hi prevista una pujada al Molló de la Creu amb la bandera LGTBI. Serà el diumenge 22 de maig, amb eixida a les 9:30 h des de la seu seu (c/ Puríssima, 2. Gandia)
Finalment, el responsable de Comunicació d’Independence Gay Asociación, Daniel Ardid, ha agraït el suport de l’Ajuntament de Gandia, “perquè allò important és la col•laboració de les institucions amb els col•lectius per assolir l’objectiu de la plena igualtat. Malauradament, és necessari celebrar aquest dia, perquè les dades reflecteixen que encara existeix la LGTBIfòbia social, institucional i legislativa”. I ha posat com a exemple la reivindicada Llei de Transexualitat (L’OMS encara la considera una malaltia mental).

Et Pot Interessar