20.5 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

PREOCUPACIÓ PEL REPUNT DEL DEUTE PÚBLIC A ESPANYA

Esta ràtio de deute (101,03%) està calculat partint del creixement en volum del PIB publicat per l’INE el passat 25 de febrer, que porta a un PIB d’1,081 bilions el 2015, i supera l’objectiu de deute del Govern per a tot l’any, situat al 99,1% del PIB, d’acord amb l’últim programa d’estabilitat.

En taxa interanual, el deute públic va repuntar un 4,1% el març, per damunt del ritme de creixement observat el mes precedent, del 3,4%, mentre que respecte al tancament de l’any passat, va créixer prop del 2,1%.

La majoria del deute en mans de les administracions públiques es troba en valors a mitjà i llarg termini, que suposen més de dos terços del deute total i expliquen la major part de l’augment de l’endeutament públic en valors absoluts en el tercer mes de l’any.

El deute públic en valors a curt termini va disminuir el març en 651 milions d’euros, fins als 81.893 milions. En l’últim any, els valors a curt termini en mans de les administracions públiques han augmentat, amb un augment del 8,9%.

Articles relacionats